iPon Hírek

Google Helpouts: videóchaten segítenek a szakik

Dátum | 2013. 11. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A Google Helpouts néven egy olyan ötletes szolgáltatást indított, amelynek célja, hogy a segítségre szoruló felhasználókat - némi anyagi ellenszolgáltatásért cserébe - olyan profi szakemberekkel hozza össze, akik az adott témakörön belül hatékonyan, gyorsan tudnak tanácsot adni az adott probléma megoldására - mindezt videóchaten keresztül. A Helpouts-ról augusztusban már lehetett olvasni, ám a szolgáltatással kapcsolatban azóta nem érkezett újabb információ - egészen a mai napig. Ma ugyanis a Google bejelentette, hogy elindult a Helpouts, és a videóchates lehetőségnek hála a segítségkérő és a segítségnyújtó szemtől szemben láthatják egymást, illetve a megoldandó problémát. A videóchat jóvoltából könnyebben, gyorsabban és hatékonyabban lehet segítséget kérni és nyújtani, mint egy-egy fórumüzenet vagy levélváltás kapcsán.
Akár kerékpárszereléshez is kérhető segítség
Akár kerékpárszereléshez is kérhető segítség
Jelenleg elég sok témakörben lehet segítséget kérni, így ha elakadtunk a főzésben, a kerékpárszerelésben, a kertészkedésben, a PC javításban, vagy esetleg életmóddal, fotózással, zenével és szépségápolással kapcsolatos kérdésünk van, jó eséllyel kaphatunk segítséget, illetve választ - egyelőre a jelek szerint csak és kizárólag angol nyelven. Persze a felsoroltaknál sokkal több témakör szerepel a repertoárban, mi csak megemlítettünk néhány általánosat.

Így néz ki a szolgáltatás weboldala
A szakemberek tarifái meglehetősen változóak: van ahol segítségkérésenként kell fizetni, van ahol pedig percdíj van érvényben, de olyan is előfordul, hogy egy-egy segítő ingyenesen vállalja a videóchaten keresztül történő problémamegoldást. Jó hír, hogy amennyiben az adott szakember nem elérhető, a segítségkérő lapon látható, mikor "rendel újra", sőt, akár időpont is foglalható nála. A szolgáltatás a jelek szerint már globálisan is elérhető, plusz akár segítőnek is lehet jelentkezni, azaz a vállalakozó szelleműek segítségnyújtással akár pénzt is kereshetnek - persze a Google kifizetés előtt levon majd némi tranzakciós díjat, ami 20%-ot tesz ki. Ha egészség témakörben adtunk tanácsot, akkor nincs 20%-os tranzakciós díj, de ez a kedvezmény csak 2014 január elsejéig érvényes. A kezdéshez minden esetben szükség van Google Wallets felhasználói fiókra, akár segítséget nyújtunk, akár segítséget kérünk, plusz természetesen videóchatre alkalmas mobiltelefonra, noteszgépre vagy asztali PC-re is. A Helpouts 100%-os pénzvisszafizetési garancia mellett üzemel, így aki nem elégedett a szolgáltatással, visszakaphatja pénzét.
A Helpouts összességében egy meglehetősen ígéretes, ötletes megoldásnak tűnik, igaz, nem egyedülálló, hiszen hasonló szolgáltatások már egy ideje elérhetőek - ezek között olyanok is vannak, amelyek nem egy, hanem több témakörre fókuszálnak, csak úgy, mint a Helpouts. Aki kíváncsi a Helpouts szolgáltatás további részleteire, látogasson el a hivatalos weboldalra, ami itt található.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. R3LaX123
2013.11.05. 19:55
Hát, szerintem a legtöbb problémára simán rá lehet keresni neten, ami teljesen ingyenes...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. besenyei93
2013.11.05. 20:44
R3LaX123
Egyetértek, azonban nap mint nap látom, hogy a legtöbb ember nem tudja hatékonyan használni sajnos pl. a google-t.. Nem tudják, hogyan érdemes rá keresni bizonyos dolgokra. Egyébként meg ötletesnek találom, hiszen tényleg hatásosabb mint feltenni egy kérdést egy adott fórumban, viszont ennek meg anyagi vonzata van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. LechooEdy
2013.11.05. 21:08
A YT-bbal is valami hasonlót kellene csinálni, mert idegesítő, hogy nem lehet semmilyen problémával egy emberhez eljutni. A Googlere gondoltam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. aragon89
2013.11.06. 08:40
a google és a fórumok használata valóban ingyenes meg minden, de egyrészt nehéz lehet megtalálni az adott problémádra a megoldást, másrészt senki nem biztosít arról, hogy "profi" megoldást kapj, ill. a megoldások leírása nem mindig egyértelmű stb. Meg pláne neked kell megcsinálni egy félreérthető leírás alapján, amit egy nem profi személy ajánl... elég sok változós a képlet...
ezzel viszont egyből megkapod az adott kérdésre a választ, sőt ha nem egyértelmű egyből visszakérdezhetsz és arra is egyből kapod a választ, nem úgy a fórumokon!
Lehet hogy van anyagi vonzata, de gondoljatok bele, hogyha mondjuk elromlik a bojleretek és a szerelő egyből felszámol legalább 5000 forintot a kiszállásra, a helpouts viszont segít egyszeri 10 dollárért!

na mindegy, szerintem nagyon jó ötlet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Sniper2004...
2013.11.06. 11:03
"A szolgáltatás a jelek szerint már globálisan is elérhető" Sajnos az Android verzió hazánkban nem elérhető.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. budspencer
2013.11.07. 09:51
"...de gondoljatok bele, hogyha mondjuk elromlik a bojleretek és a szerelő egyből felszámol
legalább 5000 forintot a kiszállásra, a helpouts viszont segít egyszeri 10 dollárért!"

Igen, és ha elfelejtettél valamit megérdezni, akkor fizethetsz 1500 dollárt egy temetésre. Ha már dollárban számolsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!