iPon Hírek

Google I/O: Érkezik a Samsung "Nexus" S4

Dátum | 2013. 05. 16.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Google meglehetően érdekes lépésre szánta el magát. Ezúttal nem egy teljesen új masinát lepleztek le, mint referencia modellt, hanem a Samsung legújabb, néhány hete elindított zászlóshajójának szoftveres oldalát vették kezelésbe. A végeredmény meglehetősen vonzó lehet a Nexus termékvonal iránt érdeklődő felhasználóknak. A Google Edition jelzővel megbélyegezett Galaxy S4 teljesen azonos hardveres specifikációval rendelkezik, mint az eredeti kiadás. A keresőóriás mérnökei egészen pontosan az i9505 típuskóddal rendelkező S4 variánson végezték el a szükséges beavatkozásokat. Azok tehát, akik emellett teszik le a voksukat, a Snapdragon 600 chipet fogják kézhez kapni LTE támogatással, és nem a nyolc maggal felvértezett, Exynos 5 Octás modellt, ami valamelyest erősebb és takarékosabb is.

A Google Edition teljesen tiszta Androiddal lesz beszerezhető, és a rendszert folyamatosan frissen fogják rajta tartani, így egy percet sem kell majd az új képességek kipróbálásával várni. Továbbá fontos kiemelni azt is, hogy a Bootloadert "nyitva felejtették", így azok számára is kézenfekvő megoldás lesz ez, akik szeretnék a lehető legnagyobb szabadságot élvezni a telefonjuk felett. Ugyanakkor jelenleg szinte több a hátránya ennek a kivitelnek, mint előnye. A Galaxy S4-et az Android 4.2.2-vel vetették be, ami jelenleg még a legfrissebb, és elképesztően sok extra szoftvert és finomítást is kapnak a vásárlók, amiknek búcsút kell mondanunk, ha a Google Editionre tesszük a voksunkat. Vagyis nem minden felhasználónak érdemes ezt választani, ha a közeljövőben szeretne ilyen mobiltelefonra beruházni. Az újdonság leginkább a maximalista fejlesztők játékszere lehet. Sajnos akad olyan pontja is a masinának, amiben a legkevésbé sem hasonlít a Nexus család tagjaira, mégpedig a rendkívül versenyképes, nyomott ár. A Samsung Galaxy S4 "Google Edition" 16 GB-nyi tárhellyel 650 dollárba fog kerülni. A beszerzésére a Google Play nyújt lehetőséget, június 26-a előtt viszont senki ne keresse a virtuális bolt kirakatában - mondta el Hugo Barra a bemutató alatt. A Galaxy S4 népszerűségével egyébként a jelek szerint nincs probléma. A forgalmazásának első négy napja alatt 4 millió eszköz talált új gazdára, két héttel később pedig már 6 milliónál jártak az eladási mutatók. Az Android rendszer mellett ez minden eddigi rekordot felülmúl, és a különleges szériával még több vásárló érdeklődését kelthetik fel a jövőben.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. legyes
2013.05.16. 12:36
A Google adhatna ilyen támogatást más gyártók készülékeihez is a felső kategóriákban...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Kirrr
2013.05.16. 13:05
Ez egy nagyon korrekt és szerintem sokak számára hasznos lépés volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. bestyen
2013.05.16. 14:12
Nem vagyok fejlesztő, de még így is inkább ezt a megoldást választanám. Sokkal többet ér az, hogy évekig van rá frissítés szinte azonnal, mint hogy telepakolják sok semmirevaló cuccal, ami letörölhetetlen és rengeteg helyet foglal el.

Grat Google!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. zotyesz
2013.05.16. 14:22
Minden droidos telónak kéne ilyen, nemcsak a nyomulós k*cs*g Samsungnak. Mit fizethetett ezért...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. HUFEUR
2013.05.16. 14:27
zotyes:

Szerintem pont nem a Samsung fizetett ezért, hanem a Google.
Egyébként meg ott a CyanogenMod, az minden telefonra elérhető, és kb ugyanez. Oké, jobb az igazi, Nexus "élmény", de lehetetlen lenne ezt minden telefonnal megcsinálni. Annak mondjuk örülnék, ha legalább a csúcsmodellekre lenne vanilla Android, ha egy HTC One jönnek ki stock Android-dal nem lenne kérdéses, hogy milyen telefont vegyek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. alfoldi
2013.05.16. 17:36
Nem kell irígykedni a Samura, míg ez a készülék lesz a legfelkapottabb, s hardveresen is magasan veri a mezőnyt, addig szovtver oldalon is ez kapja a legnagyobb támogatást, nyitva a lehetőség más gyártók előtt is, s tessék fejleszteni s túlszárnyalni a Samsungot, szerintem akkor tuti a siker a szoftveres támogatásában is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Track-R
2013.05.16. 23:44
Igazából minden Samsung telefonhoz kéne ilyen változat. Elegem van a bughalmaz teljesítményzabáló TouchWizből. Semmi előnye nincs, csak hátránya. És nem hiszem hogy az elkövetkező néhány évben valami varázsütésre megtanulnának szoftvert írni a Samsungnál...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. HUFEUR
2013.05.18. 12:30
Track-R:

Nem tudom tudsz-e róla, de nem csak a Samsung létezik. Olyan egyszerű megoldás van a problémádra, hogy legközelebb ne Samsung-ot vegyél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!