iPon Hírek

Google I/O: Streaming szolgáltatással jön a Play Music 5.0

Dátum | 2013. 05. 16.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Android alapértelmezett alkalmazásai általában nem a legjobbak, és ez jelenti a Google rendszerének egyik sarkalatos pontját, amit nem szeretünk. Ez azért gond, mert egyrészt sokan nem is térképezték még fel az alkalmazásbolt működését és kínálatát, másrészt az ingyenes alternatívák sem eléggé jól használhatóak sokszor. Nos, zenei téren a Play Music ötödik kiadását követően nyugodtan el lehet felejteni az "igazi" keresését, mert az bizony megérkezett – legalábbis azok számára, akik nem vágynak ezernyi extrára és speciális beállítási lehetőségre. A Play Music 4.0 már egy egészen kellemes megoldásnak számított, de még kicsit logikátlanul működött. Az új verzió egy teljesen átszabott felhasználó felülettel köszönti a felhasználókat, ami annak függvényében változik, hogy éppen okostelefon, tableten vagy akár a Google TV-n nézünk vele szemben. Az új vonalvezetés az Android Jelly Bean letisztultságát veszi alapul, hasonlóan a néhány hete frissült Play Store applikációhoz.

A legfontosabb újításnak az All Access előfizetői szolgáltatás támogatása számít. Ez egyelőre csak az Egyesült Államokban vehető használatba, így nekünk sajnos marad a várakozás. Az All Access leleplezése senkit nem lepett meg, hiszen minden jel arra utalt, hogy a stream felé veszi az irányt a Google (is). Márciusban megállapodást kötöttek a Warner Music-kal, majd pedig a Sony Music Entertainmenttel is megszületett az ehhez szükséges szerződésük; mostanra pedig már bárki kipróbálhatja az említett régióban a havidíjas szolgáltatást. Kezdetben a Google egy 30 napos, ingyenes próbaidőszakkal kedveskedik az érdeklődőknek, és akik júniusig elő is fizetnek rá, azok még 8 dollárért teheti ezt meg. A továbbiakban a szolgáltatás 10 dolláros összeg kifizetését követően vehető igénybe, ami egyelőre kicsit soknak tűnik. Ezzel a Google az olyanok legnagyobb vetélytársává szeretne válni, mint a Spotify (5 dollár), a Pandora vagy a hazánkban is működő Deezer (1400 forint).

Az All Accesshez kapcsolódik az Explore menüpont mögé rejtett tartalom is, ami segít felfedezni a legújabb zenéket. Itt elmenthetünk albumokat a saját könyvtárunkba, különböző lejátszási listákkal futhatunk össze, és meg is oszthatjuk ezeket másokkal. Megújult a "Meghallgatás most" opció is, ahol minden eddiginél könnyebben találhatjuk meg a keresett számokat. Valamint ide is beférkőztek már a gesztusok: az oldalsó menü balra húzva csalogatható elő, de válthatunk így a zenék között, és a lejátszási listánk karbantartásakor is bátran navigálhatunk különböző mozdulatokkal. A keresőgomb pedig minden felületen ott pihen, így bárhonnan átugorhatunk a kívánt albumra, előadóra vagy számra akárhonnan.

A legújabb Google Play Music (Play Zene) telepítéséhez erre fáradjunk, vagy egyszerűen látogassunk el a Google Playre a készülékünkről, ahol minden bizonnyal már sorban áll a frissítés.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. ptaylord
2013.05.16. 12:08
Szerintem a hazai mobil internet csomagok mellett - adatforgalom korláttal - nem sok értelme van még itt is bevezetni szerintem..bár ennek ellenére Deezer meg van..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. HUFEUR
2013.05.16. 13:00
Ha elérhető lett volna itthon is, már rég előfizettem volna rá, de gondolom nálunk sosem lesz, marad a warez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Edviiin89
2013.05.16. 13:01
Én már kipróbáltam szép fehér lett az egész meg könnyebb kezelni valamivel, de a mélyhang kiemelőt és a 3D hatást letiltották.

Pt@ylord
Ezért jó, ha van otthon Router is, bekapcsolod a Wi-Fit és tölthetsz bármit bátran korlátlanul.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. No.1.
2013.05.16. 13:12
Relativ hogy draga...
Ha azt nezem hogy egy kenyer itt 2,5-3.2$ vagy a benzin 1.25 akkor ez a 8-10dodo nem olyan veszes.. 1doboz cigi ara "csak".
De otthon mas a helyzet.. ott tenyleg kicsit soknak tunik ez a buli.
Igaz kinezetre hasznalhatosagra nekem nem valt be a GP, ezert mast hasznalok telefonon zenehallgatashoz.
Vannak sokkal jobb alternativak de ezt mindenki tudja.. azt most hogy online szol vagy a memoriakartyan van az adott zene szerintem a loteri kutyat sem erdekli szerintem.
Alapbolt a telefonok mar 8-16 gb tarhellyel vannak ellatva illetve egesz szepen lehet mar boviteni.
Nekem van egy 32ey kartya is bennd.. aki ennyi tarhelyen nem tud eltenni maganak annyi zenet hogy eleg legyen xy napig.. akkor fizessen be ilyenre..
De amig relativ nincs normalis zene a tarokban addig szerintem en kihagyom az online vackokat.
1000x jobb zeneket lehet talalni mashol.. de szerintem ezt sem kell ecsetelni.. mindenki tudja mirol van szo.
Es nem vagyok nethez kotve, nem kell korlatokba utkozni masok miatt stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DemonDani
2013.05.16. 13:21
@Edviiin89

Az a rész nekem sem világos, hogy az EQ részlegen miért tiltott a két hangkiemelő. Talán valamilyen hardveres hátteret igényel, de annak nem sok értelme volna Android mellett, hogy csak a HTC Beats-szel megy pl. Akkor ne jelenjen meg vagy nemtudom...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. nemlehet
2013.05.16. 13:42
Ennyit simán érne, még itthon is. Max 2500 forint havonta sok embernek megérne annyit, hogy legálisan hallgathasson mindent, folyton bővülő megújuló kínálattal.

A wareznek nyugaton manapság inkább az a nagyon komoly előnye, hogy minden hozzáférhető pillanatok alatt, régiózár, meg minden ilyen ökörség nélkül. Amíg pl nem lesz egy kiadók által támogatott elfogadható havidíjas piratebay alternatíva addig ne sírjanak a warez miatt.
Az nem módi, hogy korlátozok mindent, meg szarok a világ nagyobb részére aztán sírok, hogy jajj kevesen veszik a termékem..... Nekmem pl bőven megérne akár 5-6 ezret havonta, hogy ugyan így tölthessek le mindent itthonról kényelmesen, de legálisan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!