iPon Hírek

Google + Intel + Sony = TV nettel?

Dátum | 2010. 03. 21.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Összeállt a három nagy név egy netalapú set top box megalkotása érdekében, amire egyelőre egyszerűen csak a Google TV néven hivatkoznak. Érdekes, hogy a projekt elvileg már hónapok óta folyik, de csak most érkezett róla hír.

Nem meglepő módon a leendő készülék a Google népszerű Android operációs rendszerére épül, ami így egy újabb készülék-kategóriát mondhat majd a magáénak. Részt vesz továbbá a projektben a Logitech is, bár csak érintőlegesen, mivel ők - szakterületükhöz híven - különböző perifériákat, így például egy apró billentyűzetet fejlesztenek a közös műhöz.

A legfőbb célkitűzés a jelek szerint az, hogy minél jobban megkönnyítsék a leendő felhasználók számára az olyan webes alkalmazások tévés használatát, mint amilyen például a Twitter, valamint hogy új, érdekes programok megalkotására adjanak lehetőséget az eziránt érdeklődő fejlesztőknek.

Jelenleg az amerikai Dish Network hálózatán tesztelik az eddigi munkálkodásaik ederményeit. Hivatalos közleményt egyelőre még egyik érintett fél sem adott ki az ügyben, de ha ilyen jól haladnak vele, akkor kétségkívül rövidesen hallhatunk majd újra felőlük.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Insignia
2010.03.21. 15:19
mert ha a falsza szerelt tv mögé felszeelrsz egy nettopot és hdmi-n bekötöd a tévére az ugyan ezt megvalósítjva plusz veszel hozzá wireless egér+bill kombót...
jó tény ha egybe raknak mindent ugy ellehet érte kérni dupla annyit...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. 620hun
2010.03.21. 21:54
Most nem azért, de a UPC mediabox is net alapú
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. zion87
2010.04.01. 14:12
Csak IP-címe van ami alapján azonosítható...a nethez nincs köze
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!