iPon Hírek

Google képeslap, Föld-művelés és MS-híd

Dátum | 2009. 04. 01.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Talán csak április elseje tette, de számos érdekesség került elő: egy ötletes Google-paródia "képeslap" a múltból, egy "kilőtt" pixel a Google Earth-ön, valamint egy érdekesség a Microsoft háza tájáról, miszerint részben állami pénzből vertek hidat... saját maguk között.


De sorjában haladva, ez valóban egy ötletes alkotás a múlt század közepének-elejének stílusában - és főleg a 30 napos határidő nagyon kedves; remekül szemlélteti, milyen "csoda" is valójában a net, amit mostanra már teljesen természetesnek veszünk. Elvégre képzeljük csak el, milyen lenne kitölteni egy ilyen képeslapot, elküldeni egy kaliforniai városba, egy hónap múlva pedig kapnánk egy teljes csomagot, benne mindenféle hivatkozott információkkal és adatokkal érdeklődésünk tárgyáról... Ötletes.


Ennél azonban már sokkal elvontabb ez a 32 x 32 hüvelykes sötét földterület - valójában egy rendkívül modern "műalkotás", melynek lényege pusztán annyi, hogy 1 km-es magasságból nézve a Google Earth-ön egy "kialudt" pixelnek látszik a képernyőn... illetve látszana. Mivel azonban ez csak egy megálmodott alkotás, így nem is látható az ismert netes földgömbön.


Végül puszta érdekességként említésre méltó még az a tény is, hogy az amerikai gazdaságélénkítő csomagból 11 millió dollár jutott a Microsoftnak; vajon mire használták fel? (Tegyük most félre azt a kérdést, hogy egyáltalán volt-e rá szükségük) Szoftverfejlesztésre? A gépparkuk bővítésére? Új munkaerő felvételére? Ugyan... Ez mind csupa trivialitás, ők ennél sokkal grandiózusabb dologban gondolkodnak: egy híd megépítésére fordítják, ami a Keleti kampuszukkal köti majd össze a Nyugatit. A híd összköltsége 36 millió dollár, a fennmaradó 15-öt ők fizetik. A híd elvileg nyilvános lesz, tehát bárki használhatja (és itt szintén tegyük félre azt a kérdést, hogy az alkalmazottaikon kívül ki másnak támadna kedve átruccanni a technikai épületeik részlegéből a forgalmazó épületeikhez).

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Svindler
2009.04.01. 21:19
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Greathoof
2009.04.01. 22:48
na, most hol van a hiba? 11 millát kaptak, 15 -öt ők fizetnek, és 36 milla az összköltség a hídnál
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Insignia
2009.04.01. 23:17
a hiba az ön készülékében van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ossyni
2009.04.01. 23:52
de legalább visszaforgatják a lóvét nem?
Hiszen majd egy évig kb 200 munkás és legalább 50 irányító, vezető és tervező fog foglalkozni vele. Csak pozitívan!

Itt mi van?
Megkapja a pénzt a vállalat, és ugyan-úgy kirug mindenkit, a főnökök meg felveszik a jutalmat, hiszen jó sok embert kellett kirugnia, megeröltető!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!