iPon Hírek

Google: nem lesz Nexus Two

Dátum | 2010. 07. 06.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Személyesen Eric Schmidt, a Google vezetője jelentette ki egy interjú során, hogy a Nexus One-nak nem lesz folytatása. Mint mondta, a készülék célja csupán az volt, hogy extra lendületet adjon az Androidos készülékeknek, és ezt a feladatát sikeresen teljesítette is.

A Desire-t, a Droid Incredible-t és az Evo 4G-t is a Nexus One egyenesági leszármazottaiként említette, amiben lehet is igazság, mivel egyes mobilszolgáltatók épp e készülékek miatt váltak meg a Nexus One-tól, mondván, hogy lényegében ugyanazt tudja, mint amazok.

Schmidt szerint a Nexus One "olyan sikeres volt, hogy egyszerűen nincs szükség egy újabbra. Ezért ugyan kritizáltak minket, de a mi szemszögünkből ez pozitív fejlemény. [...] Szeretjük a rugalmasságot, ami akkora vállalatoknál, mint mi, különösen nagy erény."

Kívülről azonban ez a siker már inkább kérdéses; saját bevallása szerint a Google a Nexus One-nal eleinte meg akarta változtatni a hagyományos mobilvásárlási modellt, hogy többé ne a szolgáltató és a hálózat legyen az elsődleges szempont, hanem a készülék, ezért is árusították azt eleinte csak a neten. Mivel azonban az eladásaik igen szerények lettek, végül mégis visszatértek a hagyományos, szolgáltatói modellhez.

Ami egy esetleges jövőbeli Chrome OS-es Google-tábla vagy -netbook lehetőségét illeti, arról csak annyit mondott, hogy "szóba került a lehetőség", és volt is egy referenciaterv, de végül úgy döntöttek, hogy átengedik az elsőbbséget a hardverpartnereiknek, mielőtt ők maguk is megpróbálkoznának valamivel.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. doktorovic...
2010.07.06. 13:16
ezt sajnálattal olvasom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!