iPon Hírek

Google Project Soli: radar alapú kézmozgás-érzékelés

Dátum | 2015. 06. 01.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Google Advanced Technologies részlegének fejlesztőcsapata egy rendkívül ígéretes, kézmozgás-alapú vezérlőrendszert mutatott be, amelynek fejlesztése még mindig zajlik, de az eddigi eredmények már most is rettentően érdekesek, bíztatóak. A Project Soli lényege, hogy az apró készülékekhez – itt jellemzően a különböző viselhető eszközökre kell gondolni – újszerű, kifejezetten innovatív vezérlési lehetőséget biztosít, ehhez pedig radar technológiát alkalmaz.
A Soli a kibocsátott rádióhullámok visszavert képét vizsgálja, így tudja megállapítani milyen irányú, mennyire gyors mozgás történt, precizitására pedig jellemző, hogy egy milliméternél is kevesebbet téved, azaz nagyon magas hatásfokkal ismeri fel a különböző kézmozdulatokat. Hogy ez pontosan miért is jó? Az alábbi videó megmutatja.
A radar-alapú eljárás jóvoltából természetes, egyszerű kézmozdulatokkal is bámulatosan könnyen, gyorsan lehet elérni a viselhető eszközök különböző szolgáltatásait és funkcióit, a technológia pedig a videó alapján már most pontosan, megbízhatóan működik, még bonyolultabbnak tűnő vezérlési feladatok alkalmával is.
Amennyiben a Project Soli alapját adó eljárás a mindennapokban is ilyen pontosan működik – és implementálása sem vészesen drága –, akkor a következő generációs viselhető eszközök számára rengeteg új lehetőség előtt nyílik majd meg kapu, legalábbis ami az irányításukat illeti.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!