iPon Hírek

Google reklámok kerülhetnek a játékokba is

Dátum | 2008. 07. 31.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Manapság már teljesen mindegy, hogy merre járunk a neten, szinte biztosan belebotlunk néhány Google AdSense hirdetésbe az egyes weboldalakon. A VentureBeat információi szerint a helyzet hamarosan változni fog, ugyanis a Google már egy ideje a videó játékokra úgy tekint, mint lehetséges reklámfelületekre. A források alapján a Google már néhány hónapja teszteli az AdSense szolgáltatást játékokban is, így a vállalat viszonylag hamar indíthatja el az újfajta reklámokat, ha akarja. A Google új eljárása nem csak a PC-s játékokat, hanem a konzolos és a mobiltelefonos szoftvereket is meg fogja célozni.


A VentureBeat szakemberei már látták, hogy a Google miként próbálja beleszőni a reklámot a játékba. A bemutató videón egy karakter beszédével indult az adott játék, majd amint a szöveg végére ért a figura, egy gyors átkötéssel "bekonferálta" a reklámot. A szöveg így hangzott: "És most néhány szó a szponzorunktól." Ez a megoldás egy kissé különbözik az eddig megszokottaktól illetve attól, amit a Microsoft csinál a játékokban. A Microsoft általában a játékban elhelyezett kivetítőket és táblákat használja reklámcélra, ami valamivel jobban beleillik a környezetbe.

Érdekes az az információ is, miszerint a nagyobb vállalatok rendkívül nagy hangsúlyt fektetnek a játékokban történő hirdetésre, ugyanis szerintük ez az egyetlen lehetőség, hogy elérjék a televíziózástól elfordult fiatal férfiakat, akik egyik fő célpontjai a tervezett reklámoknak. A Yankee Group elemzései szerint a játékokban elhelyezett hirdetések 2011-re már dollármilliárdos forgalmat képviselhetnek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Svindler
2008.07.31. 11:17
Már látom lelki szemeim előtt ahogy egy FPS-ben szórja az áldást az ellenre a főszereplő és közben üvöltözgeti, hogy "Nesztek szemetek, ólomgolyó, az xy store-ban vettem, z-vel sikáltam fényesre őket!"
Nem tetszik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. J.o.k.e.r
2008.07.31. 11:25
(Svindler @ 2008 Jul 31, 10:17) Már látom lelki szemeim el?tt ahogy egy FPS-ben szórja az áldást az ellenre a f?szerepl? és közben üvöltözgeti, hogy "Nesztek szemetek, ólomgolyó, az xy store-ban vettem, z-vel sikáltam fényesre ?ket!"
Nem tetszik
Hehe, LoL!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pluto
2008.07.31. 12:26
Mindenből pénzt akarnak csinálni.Ez tönkretehet játékokat. A Microsoft pl. Midtown Madness 3-ban úgy reklámozta magát hogy az emberek 1 része kezében XBOX doboz volt.Az élethű volt,de ez hogy "És most néhány szó a szponzorunktól." Hogyha már ilyenekkel fogják tele rakni a játékokat akkor legalább az áruk olcsóbb lehetne.

Eddig nagyrészben a Microsoft-tól függtünk,most már a Google-tól is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bszoke88
2008.08.01. 06:26
ez az állandó agymosás... felhasználhatnák végre arra is, hogy jobb társadalmat neveljenek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!