iPon Hírek

Google. Sok Androidos mobil érkezik még az idén

Dátum | 2009. 05. 31.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Drámai növekedést ígér az Androidos mobilok piacán Andy Rubin, a Google Mobile Platforms rangidős igazgatója; míg jelenleg mindössze két ilyen készülék kapható (a T-Mobile G1-ese és a HTC Magic), addig Andy meglátása szerint még az idén további 18-20 készülék megjelenése várható.

Hogy pontosan mely szolgáltatók és gyártók állnak majd elő velük, azt nem közölte, ám annyit elárult, hogy főként Európa fog dúskálni Androidos mobilokban, mivel az Észak-Amerikai szolgáltatók már túlságosan is rászoktak az egyéni kialakítású mobil-oprendszerekre.

Ruby egyben elmagyarázta a Google Android-licenszelési módozatait, amelyből rögtön három is van. Elvileg mindegyik ingyenes, viszont különbözőek a lehetőségeik. Az első például csak olyan alkalmazásokat engedélyez, amelyek nem használnak Google-szolgáltatásokat. A második engedélyezi ezt is, de ehhez már disztribúciós megállapodás is szükséges. a harmadik már teljesen Google-es, viszont megköveteli azt is, hogy a fejlesztők semmilyen formában ne korlátozzák se az alkalmazásokat, se az Android Market-et. A várható új készülékek túlnyomó többsége, mintegy 12-14 a közékpategóriás opciót fogja használni, míg a maradék 5-6 a teljes értékűt.

Az Android piaci jelenlétének ilyetén megszilárdulása így erőteljes új konkurenciát jelenthet az Apple-nek és a RIM-nek is - legalábbis az USA-n kívüli piacokon, mivel mint fentebb is említve lett, az USA-ban láthatólag kissé nehéz lesz megvetnie a lábát.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Csernus
2009.05.31. 15:27
VISSZA A HIRHEZ

annak örülnék ha a htc diamond-omra való andoridod fejlesztenék máá mert alig megy rajta valami
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!