iPon Hírek

Google szolgáltatások, immár offline is

Dátum | 2011. 09. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A Google szoftvermérnökei egy hasznos újítással jelentkeznek, amely ugyan még csak a Chrome webböngésző esetében érhető el, de már most is tökéletesen működik. Egy plug-in-ről van szó, amely lehetővé teszi, hogy internetkapcsolat nélkül, offline módban is megtekinthessük leveleinket, sőt, még válaszolhatunk is a beérkezett elektronikus küldeményekre, majd amikor újra elérhető az internetkapcsolat, a válaszlevelet automatikusan elküldi a rendszer, illetve végrehajtja az offline módban eszközölt különböző műveleteket is.


Az ingyenes bővítményt innen lehet letölteni a Chrome webböngészőhöz, eléréséhez pedig a Chrome nyitólapjára kell elnavigálni, ahol megtalálható az offline Gmail szolgtáltatás ikonja. A bővítmény által kínált offline Gmail felület teljesen más dizájnnal rendelkezik, mint amit az online Gmail esetében megszokhattunk, de az iPad-nál megszokotthoz hasonló kezelőfelület mellett az asztali nézet és a HTML nézet is elérhető, előcsalogatásukhoz pedig a bal alsó sarokban található menüt kell használni. A későbbiekben természetesen nem csak a Chrome, hanem egyéb népszerű webböngészők esetében is elérhetővé válik a Gmail offline szolgáltatása.


Az újításról beszámoló blogbejegyzés egyéb érdekességekről is lerántja a leplet. A Gmail szolgáltatáshoz hasonlóan lehetőség lesz majd a Google Calendar és a Google Docs szolgáltatások offline elérésére is, méghozzá a következő héttől kezdve. Fontos megemlíteni, hogy offline módban a Google Docs egyelőre csak a dokumentumok megnyitására ad majd lehetőséget, szerkesztésükre nem, de idővel bekerülnek majd a szolgáltatás repertoárjába a szerkesztéssel kapcsolatos funkciók is.

Természetesen az offline Gmail-hez hasonlóan az offline Naptár és az offline Dokumentumok szolgáltatás a Chrome mellett egyéb webböngészőkkel is elérhető lesz a későbbiekben.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. fekszi
2011.09.02. 09:52
,,Google szoltáltatások, immár offline is"

Egy kicsit hibás a cím
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. dzsuz87
2011.09.02. 10:50
Volt mar ilyen (Google Gears neven), de elfelejtettek frissiteni FF-hoz. Az indok a HTML5 jo offline hasznalhatosaga volt, es hogy arra ultetik at az egesz rendszert, de valahogy nem akart elkeszulni az uj megoldas.
Je, most ujra van! De persze csak Chrome-hoz... Ez most komoly?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pctur
2011.09.02. 11:49
"egyéb webböngészőkkel is elérhető lesz a későbbiekben."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. djdanee
2011.09.02. 12:14
Mivel a google "cucca" - nyilván Chromera csinálják meg. Aztán biztos lesz, aki átírja más webböngészőkre is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. dzsuz87
2011.09.02. 12:15
De a Gears meg mindig mukodik Chrome-ra, lasd a Google Gears honlapjan.
Szoval van egy \"ujitas\", amivel teljesen megegyezo meg most is mukodik Chrome alatt. A FF felhasznalok meg csak varjanak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!