iPon Hírek

Google tanulmány a pc-k merevlemez-meghajtóiról

Dátum | 2007. 02. 26.
Szerző | Borisnyikova
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Google által lefolytatott  hosszú távú tanulmány azt jelzi, hogy a merevlemez-meghajtók nem olyan érzékenyek a magas hőmérsékletre, mint ahogyan azt korábban vélték.

A tanulmány, amelyet egy konferencián mutattak be múlt héten, másik eredménye az volt, hogy a SMART előrejelző analízis, amellyel a lemezmeghajtó hibáit számítják ki, szinte teljesen hatástalan, bár az alapvető lemezellenőrzések jelezhetik, ha egy meghajtó épp meghibásodni készül.


Az újság szerzői, Eduardo Pinheiro, Wolf-Dietrich Weber és Luiz Andre Barroso utaltak rá, hogy tanulmányuk sokkal nagyobb volumenű, mint más hasonló munkák, köztük azok a tanulmányok, amelyek 3,000 meghajtót vizsgáltak. A szerzők nem fedték fel a mintául használt meghajtók tényleges méretét, de utaltak rá, hogy tanulmányuk legalább öt évet ölel át, köztük különböző gyártók által előállított és más-más kapacitással rendelkező meghajtókat.

Míg a hőmérsékletről régóta azt gyanították, hogy hatással lehet a PC alkatrészeire, köztük az alaplapra, a processzorra és a merevlemezre, addig a Google kutatói arra a következtetésre jutottak, hogy ez az utóbbi alkotóelem nem annyira hőérzékeny, mint amennyire gondolták.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. papszi
2007.02.26. 15:50
vissza a hírhez

A Google által lefolytatott  hosszú távú tanulmány azt jelzi, hogy a merevlemez-meghajtók nem olyan érzékenyek a magas hőmérsékletre, mint ahogyan azt korábban ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!