iPon Hírek

Google + TP-Link = OnHub, egy különleges router

Dátum | 2015. 08. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | HÁLÓZAT

A Google eddig már sok piaci szegmensben kipróbálta magát, és ezek a próbálkozások hol kiemelkedően sikeresek voltak, hol nem annyira, de kétségtelenül mindegyikből tanultak a cég szakemberei. A vállalat most egy új területre készül belépni, ez pedig nem más, mint a WiFi routereké.
Mivel ezen a téren a cég nincs birtokában a sikerhez szükséges "know-how"-nak, így egy ismert és elismert piaci szereplővel, a TP-Linkkel lépett partnerkapcsolatba annak érdekében, hogy első rendhagyó terméke elkészülhessen. A munka gyümölcseként most bemutatkozhat az OnHub névre keresztelt megoldás, ami mind formailag, mind pedig kezelhetőség és funkcionalitás tekintetében megpróbál elszakadni a ma széles körben alkalmazott routerektől. Az OnHub formailag tényleg egy különleges termék lett – ezt részben az is indokolja, hogy beépített antennái, amelyekből összesen 13 van, kellően hatékonyan lefedhessék környezetüket. Az újdonság felhasználóbarát okosalkalmazáson keresztül hozható működésbe, az app pedig Androidra és iOS-re egyaránt elérhető lesz.
A szoftveren keresztül figyelemmel kísérhetjük a helyi hálózat forgalmának alakulását, plusz minden szükséges beállítást is elvégezhetünk – beleértve a forgalomkorlátozást kezelő QoS szabályokét is. A vezeték nélküli útválasztó a beállítási folyamat alkalmával automatikusan kiválasztja azt a csatornát, amelyen keresztül a legminimálisabb interferencia mellett, hatékonyan folytatható a vezeték nélküli kommunikáció, és a későbbiekben is képes automatikusan módosítani az alkalmazott csatornát, amennyiben a helyzet ezt indokolja. Az új router a felhasználók maximális biztonságának érdekében automatikusan, a háttérben szerzi be és telepíti majd a különböző frissítéseket, legyen szó új funkciókról vagy éppen kritikus biztonsági frissítésekről – a termék felhasználói beavatkozás nélkül is folyamatosan naprakész lesz, ami sokak számára lehet jó hír.
Hardver tekintetében arra számíthatunk, hogy az OnHub egy AC 1900 minősítéssel ellátott routerként működik, ami az 5 GHz-es frekvenciatartományon belül, azaz 802.11ac módban 1300 Mbps-os maximális adatátviteli sávszélességet biztosít, a 2,4 GHz-es 802.11n frekvenciatartományban pedig 600 Mbps-os maximális adatátviteli sávszélesség nyújtására képes. Az újdonság támogatja az összes fontosabb protokollt, amelyeket az otthoni automatizálást segítő eszközök használnak, így Bluetooth Smart, Google Brillo/Weave és 802.15.4 támogatással egyaránt rendelkezik. Az újdonság egy Gigabites Lan és egy Gigabites WAN porttal érkezik, de ezeken felül beépített hangszóróval és USB 3.0-s porttal is rendelkezik. Működéséről egy ledes világítással ellátott gyűrű árulkodik, amely a felső él belső része mentén fut körbe.
Az OnHub 199 dolláros listaáron kerül az üzletek polcaira, méghozzá kétféle kivitelben: feketében és kékben. A dolgok jelenlegi állása szerint nagyon úgy tűnik, hogy eleinte csak az Amerikai Egyesült Államok területén válik elérhetővé az eszköz, ami egyébként már előrendelhető, akár a TP-Link webáruházából is. A termék szállítása augusztus 31-én indul. A Google szerint a következő ígéretes újdonság az ASUS műhelyéből érkezhet.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Kajafun
2015.08.24. 15:20
Kiváncsi vagyok asusékkal mit alkotnak!
Esetleg egy olyan jelismétlőt ami olyan mint a robotporszivó?
Mész mész, az meg mindig félúton van köztünk és a router közt. Esetleg beáll egy egy olyan helyre ahol több eszközt is hatékonyabban kitud szolgálni! Nekem inkább arra lenne szükségem, persze traktor gumikkal!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. zseko
2015.08.24. 16:33
Trollkodásként felmerült bennem, vajon mennyit fog monitorozni a rajta átfolyó adatokból?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. djgeg zseko
2015.08.24. 16:37
Nem elég a chrome a gmail stb stb stb stb stb stb a Googlenek szerinted?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tookmindeg...
2015.08.24. 16:50
A videón levő gyökerek ezt a routert se tudják majd beállítani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. keyman
2015.08.25. 07:20
Mondjuk formailag nekem tetszik. Sötétben biztos megnyerő a vékony világító karima.....de nem derült ki,hogy vannak-e rajta állapot visszajelzések.......?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!