iPon Hírek

Google Voice: elindult, és máris perelnek miatta

Dátum | 2010. 06. 24.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

 

Kedden léptette elő a Google tesztfázisból nyilvánossá (legalábbis az USA-ban) a Voice szolgáltatását, és még aznap be is perelte a vállalatot ezért a 'merész húzásáért' a telefon-, internet- és műholdas tévészolgáltató Frontier Communications Corp.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a vád természetesen ezúttal is szabadalomsértés. A Google Voice ugyanis egy új telefonszámot ad a felhasználóinak, amit azonban nem egy készülékhez, hanem magához a felhasználóhoz rendelnek hozzá, és ő döntheti el, hogy az arra a számra beérkező hívásokat hova továbbítsák - például az otthoni, vezetékes telefonjára, vagy a mindig a zsebében lapuló mobiljára.

A stanfordi (Connecticut) székhelyű Frontier pedig ezt igencsak sérelmezi, mivel az ő egyik szabadalmuk is pontosan egy olyan technikáról szól, melynek révén egy előfizető "több telefonvonalon is elérhetővé válhat egyetlen betárcsázási számról" - és értelemszerűen ugyanezt vélik felfedezni a Google Voice-ban is. Állítják, hogy a Google tudott erről, szándékosan sértett szabadalmat, és ezzel "nagy és helyrehozhatatlan károkat" okozott nekik.

Egyelőre egyik érintett fél sem kommentálta részletesebben a helyzetet. Az ügy a Delaware-i körzeti bíróságon kerül tárgyalásra, azt azonban egyelőre még sejteni sem lehet, hogy mikorra várható az első döntés.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. alien24
2010.06.24. 13:23
keselyűk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Anonymus23
2010.06.24. 13:33
Egy szóval: szánalom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Kobaljov
2010.06.24. 14:21
Érdekes a dolog, mert a nagy G ezt a cuccot a GrandCentral-al vette meg kb. 1-1.5 éve, ők meg kb. 2-3 éve már piacon voltak vele, nem tudom akkor beperelték-e már
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. doktorovic...
2010.06.24. 14:53
mindegy most megtették
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. jani00
2010.06.24. 16:14
Perszemár majd pont a Google-t szívatja meg egy ilyen pici cég...
A Google keresztben lenyeli,ha szeretné.Az a cég amely azt megteheti ,hogy a keresésekről tárolt adatokat nem adja ki a világnak az szinte bármit megtehet.Főleg azért mert az emberek támogatják bár nem sokat tudnak róla!
Hogyha valakinek nem tetszik a sok INGYENES!! google szolgáltatás csinálhat jobbat,ha jobban sikerül garantálom ,hogy az emberek nagyrészt átmenne.
Ahelyett ,hogy jobbat találnának ki inkább pereskednek.Ennyit is ér az ilyen cég(Maga a perköltség több lesz mint a vezérigazgató éves fizetése
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. prohlep
2010.06.24. 20:13
A stanfordi (Connecticut) székhelyű Frontier pedig ezt igencsak sérelmezi, mivel az ő egyik szabadalmuk is pontosan egy olyan technikáról szól, melynek révén egy előfizető "több telefonvonalon is elérhetővé válhat egyetlen betárcsázási számról" - ...


En meg azt serelmezem, igencsak, hogy a stanfordi (Connecticut) szekhelyu Frontier olyan dolgot szabadalmaztatott, amelyet en mar jo ideje, mintegy 1999 ota, probaltam megkivanni a muegyetemi digitalis telefonkozponttol: hogy az egyetlen betarcsazasi szamom (463 2557, tanszeki szobam) az en beallitasomtol fuggoen csorogjon ki nalam otthon, vagy a titkarnonel, vagy kollegamnal ahova atmentem, vagy a laborba ahol epp a diakokkal vagyok.

En e kivansagommal csak azert nem mentem a szabadalmi hivatalba, mert jozanul ugy gondoltam, hogy spanyol-viasz.

Nehez elfogadni, hogy a szabadalmi hivatalok, osszekacsintva a szabadlmi eljarasert fizetovel, olyan dolgokat is leszabadalmaztatnak, amik egy normal technokrata embernek nyilvanvalo. Majd ezen szabadalmak alapjan a jogasz tarsadalmat extra bevetelhez juttatjak, hisz a pereskedes csak nekik tiszta nyereseg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. 620hun
2010.06.24. 23:22
El tudom képzelni, hogy van egy cég, és azt figyelik, hogy a megjelenő termékek milyen szabadalmakat sértenek, és pénzért tovább adják az infókat a szabadalmak tulajdonosainak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. thedevelop...
2010.06.25. 12:20
Ezt én is el tudom képzelni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ájPon
2010.06.27. 12:28
Pont ma reggel gondolkodtam a témában, és ez a sok sablon szabadalmi dolog csak a technika fejlődését hátráltatja. Ok, ha valami forradalmi ötleted van ami tényleg nem juthat eszébe másnak és szabadalmaztatod, de ez...?
Nem lehet semmi jó dologba belekezdeni mert teljesen be vagy határolva minden oldalról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!