iPon Hírek

Görbeujjú gamer generáció

Dátum | 2009. 03. 31.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Azok a gyerekek, akik túl sokat játszanak videojátékokkal, bizony a mozgásszegény életmód okozta problémákon túl még görbe ujjakkal is kell, hogy számoljanak.

A legújabb gamer drámát az NBC25 tárta elénk, a műsorban hallhatunk több specialistát és egy "áldozatot" is megszólalni. Az elkeseredett ex-gamer leányzó meg is mutatja nekünk "szörnyű mutáns mancsait".

"Ránézve a kezekre meg tudnák mondani, hogy milyen idős a tulajdonosuk?" - vetette fel a kérdést az NBC25 riportere Colette Stinger.

                              


A kezek a 15 éves Whitney Leverette-hez tartoznak. A drámai felvezetés után azért valljuk be, annyira nem tragikus a helyzet, mindössze néhány ujjperc görbült el egy kicsit. Elhisszük persze, hogy a fiatal lánynak épp elég probléma lehet ez is, a médiának viszont remek alany, hogy újra felkapják a szokásos " a videojátékok kinyírnak titeket" témát.

Whitney saját bevallása szerint sokat játszott, a napjai nagy részét Nintendo controllerrel a kezében töltötte.

Mike Tomich kutató sok száz hasonló gyerek kezét vizsgálta meg és talált deformált ujjakat. Elmondása szerint ez mind a controllerek nyomkodására vezethető vissza. Dr. Amar Sawar reumatológus és neurológus hozzátette, hogy minél korábban kezdenek a kicsik játszani, annál nagyobb ennek a veszélye, hiszen akkor még könnyebben formálódik, érzékenyebb a kéz is. A műsor lezárásában arra figyelmeztetik a szülőket, hogy 8 éves kor alatt ne engedjék gyermeküket videojátékkal játszani, vagy legalább ne ennyit.

"Bárcsak valaki elmondta volna ezt nekem annak idején, mert most gyűlölök a kezeimre nézni..." - panaszolta el szegény Whitney. "Egyszerűen otrombák..."

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. Tyrel
2009.03.31. 16:56
Hát érdekesen néz ki a keze azt meg kell hagyni, de szerintem nagyon idegbeteg módon szorongathatta azt a controllert ha sikerült neki így elnyomni vele az ujjait. Én pl. bevallom, kockának születtem, 6 éves korom óta renszeresen játszok (22-t taposom) és mégsem görbék az ujjaim, viszont az átlagnál hajlékonyabbak ami szerintem pozitív.

Na de csináljunk ellen-reklámot, nekem pl. még mindig van egy kis bütyök az ujjamon a több ezer oldalnyi és amúgy 99%-ban hasztalan dolog leírásától (ill. a tolltól), amit az iskolában osztottak. Tehát az iskola káros
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. jadam92
2009.03.31. 17:08
honnan tudják hogy nem alapból ilyen a kezük? volt egy osztálytársam nem volt számítógépe se telefonja mégis görbék voltak az ujjai naháát
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Csaber
2009.03.31. 17:20
mindjárt jönnek Darwin elméletével is ... :lol:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. littleguy
2009.03.31. 17:29
Őszintén? Ez egy . Szerintem. Marha régóta vagyok nagyon sokat a számítógép előtt. Tudom itt bill. van meg egér, de az is van a videóban. A munkám is ideköt, napi kb 10-12 órát ülök a gép előtt. Az ujjaim pedig pont olyanok mint tizenéves koromban. (24 vagyok)

Régen sokat játszottam, aztán felváltották alternatív tevékenységek... De semmi baja a kezemnek. És a tollas, iskolás, írásos példa igen is nagyon találó. Valamint az 5-6-8-10 kilós iskolatáskától sokat fájt a vállam régen. Azzal mi van? Pedig azt csak kétszer 1-1 órát cipeltem max naponta...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. HUNrobar
2009.03.31. 18:14
Micsoda egy hülyeség... Gitározni tanulok és tényleg gyakran úgy nyomom a gitár nyakán a húrokat, mint egy őrült, az ujjbegyeim is folyton fájnak és erősen keményedik a bőr rajtuk... de nem görbülnek !! Legalább fél-egy centivel jobbal szét tudom húzni az ujjaimat, de nem maradnak úgy! Ezzel a felfogással minden húros meg billentyűs hangszeren játszónak oltári nyomorék kezekkel kellene rendelkeznie.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. mtrx220
2009.03.31. 19:31
épp itt az ideje akkor, hogy áttegyük a VR-be a játékokat, mert a hardver káros a halvérű fogyasztókra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. sarocker
2009.04.01. 07:42
Őőő... Én 21 éve hegedülök, és 19 éve programozok, 14 éve gitározom, és be kell vallanom, hogy egy kicsit mintha görbék lennének az ujjaim, a hegedűtől sebhelyes a nyakam, a fejhallgatótól (típustól és minőségtől függetlenül) érzékenyebb a fülem, a monitortól romlott a szemem, a sok üléstől meg mintha nőne a hasam.

Akkor én most a civilizáció áldozata vagyok?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. treydar
2009.04.01. 09:59
De nem szeretem azokat, akik "tudnak helyesen írni", de csak gépelve. Szánalom, nekem pl. soha semmi bajom nem lett a tollal/ceruzával írástól, bütyök se, semmi. A basszusgitár, na igen, attól lett bőrkeményedés. Sőt, kontrollert is markolásztam, meg eleget vagyok gép előtt is.

Ez a görbe ujj biztos, hogy adottság kérdése. Többségünk azért elég sokáig szorongathatna egy egy játékvezérlőt vagy egeret, mire bármi is eldeformálódna...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Vardar
2009.04.01. 22:30
Még sose volt a kezemben konzol kontroller
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. bajszi
2009.04.01. 22:43
Nálam az egér sem okoz problémát! Macska a megoldás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. HUNrobar
2009.04.02. 12:15
Mondjuk azt magyarázza meg, hogy mit csinált a gyűrűs- és a kisujjával? Az ujjbegyeivel szorította a kontrollert, vagy mi? Nem tudom elképzelni, szerintem ennek tuti semmi köze a játékhoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Menthix
2009.04.02. 14:46
A seggreült amerikaiak el is hiszik ezt a baromságot.
Kb. 6-11 éves koromig only a PS-t nyomtam, mégis teljesen normálisak az ujjaim...
Huh, most eszembe jutottak a régi PS1-es szép idők
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!