iPon Hírek

Gorilla Glass SR+: Célkeresztben a viselhető eszközök

Dátum | 2016. 08. 31.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az okostelefonok és táblagépek mellett az okosórák és fitneszkarperecek védelme is nagyon fontos, éppen ezért a fejlesztők sokszor a viselhető kiegészítőket is különösen nagy strapabíróságú üvegekkel fedik le. A drágább eszközöknél adott a zafír kristályüveg, a megfizethetőbb terméknél pedig gyakran kerül elő a Gorilla Glass valamely változata. A Corning is tisztában van az új piac igényeivel, és minden bizonnyal jól tudja, hogy egyébként a korábban bemutatott Gorilla Glass termékek nem éppen erre a felhasználásra lettek tervezve, csak a szükség hozta úgy, hogy a viselhető készülékeket is elérték. A vállalat ezt látva úgy döntött, hogy letesz az asztalra egy olyan Gorilla Glass variánst is, amit már tényleg a viselhető eszközök igényeihez igazít a lehető legjobb tudásának megfelelően. Így született meg a Gorilla Glass SR+, amit már kifejezetten az okosórák és a fitneszkiegészítők részére kínál a Corning. Az újdonság a gyártó elmondása alapján jobban bírja majd az ütődéseket, koccanásokat és váratlan horzsolásokat, miközben tökéletes optikai tisztaságú és megfelel az érintésérzékenységhez elengedhetetlen igényeknek.
Az újfajta Gorilla Glass variáns a Corning laboratóriumi mérései és részletes vizsgálatai szerint 70 százalékkal jobban bírja majd a fizikai behatásokat, mint a hagyományosabb üvegek, amiket eddig a viselhető kiegészítőknél használtak. Sőt mi több, a vállalat arra is kitért, hogy a Gorilla Glass SR+ bizony 25 százalékkal kevésbé tükröződik majd, mint a korábban alkalmazott megoldások, vagyis napsütésben jobban lehet majd látni az újdonsággal védett okosórák megjelenítőjét, ami szintén nem elhanyagolható dolog. A Corning szerint a jobb optikai teljesítmény akár még hosszabb üzemidőt is eredményezhet, ugyanis így kisebb fényerő mellett is tökéletesen használhatóak lesznek a Gorilla Glass SR+-szal védett szerkezetek. A vállalat hivatalos dokumentumaiban szereplő információk alapján az újfajta Gorilla Glass valóban hatalmas előrelépést jelent majd a hagyományosabb megoldásokhoz képest, és sokszor még a komolyabb riválisaihoz viszonyítva is jobban teljesíthet. Bizonyos körülmények között a Gorilla Glass SR+ jócskán túlmutat majd a Gorilla Glass 4 és a Gorilla Glass 5 strapabíróságán is, olyannyira, hogy már alig marad el a fent említett zafírkristályból készült védőüvegektől. Ráadásul a fényáteresztése eleve sokkal jobb, mint a zafírkristálynak, ami itt kifejezetten fontos jellemző. Ez utóbbi persze annak is betudható, hogy a Gorilla Glass SR+ sokkal vékonyabb rétegben alkalmazható majd, mint mondjuk a zafírkristály vagy a hagyományos üveg, amire szintén a Corning mutatott rá.
A Corning Gorilla Glass SR+ nem várat magára, az érdeklődő partnerek máris igénybe vehetik, így egészen biztos, hogy kereskedelmi forgalomban is rövidesen megjelenhetnek az első olyan termékek, amik ezt alkalmazzák. Arra egyelőre nincs rálátásunk, hogy az új üveg mennyire drágíthatja majd a termékeket, de remélhetőleg az ilyen újdonságok nem lesznek drágábbak, mint azok a termékek, amelyek eddig is valamilyen Gorilla Glass-t alkalmaztak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. pdx06
2016.08.31. 20:44
Hát nem tudom, de nekem még életemben nem sikerült karórát összetörni eddig se. De úgylátom Gorilláéknak még ki kell húzni egy kis bevételt utolsó éveikben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Zephyrus pdx06
2016.08.31. 20:49
én sony smartwatch 2m kb 1.5 hónap alatt tönkrement és nem is én törtem szét, hanem amikor fűtött épületből kiléptem a -10 fokba azonnal szétrepedt a kijelző... de láttam már betört kijelzőjű apple watchot is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. tibaimp Zephy...
2016.08.31. 22:25
Ő szerintem nem ilyen divat órára gondolt, hanem normális karórára.
Nekem van Doxa, Tissot, Citizen és Casio órám, mind zafír kristály üveges. Biztos el lehet ezeket is törni, de személy szerint én még nem láttam olyat, viszont gorillás mobilt, annál többet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Balika911 pdx06
2016.09.01. 07:23
Utolsó éveikben? A Corning 1851 óta megvan, és véletlenül sem a Gorilla Glass az egyetlen termékük. De még ha az lenne sem félteném őket.

Itt a tavalyi éves jelentésük, ajánlom a 99. oldalt.

Lehetne, hogy nem írsz be egetverő baromságokat ha nemhogy a gyártó tevékenységével, de még a nevével sem vagy képben?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. rorybraker pdx06
2016.09.01. 08:37
Javaslom a cikk elolvasását, töréstesztről szó sem esett...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. rfj1989
2016.09.01. 10:20
Most a GG4 és 5 kb mindenben egy szinten van az ábrákon, de mikor megjelent az 5, lefogadom, hogy mindenben 2x jobb volt a 4 nél
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!