iPon Hírek

Görögök miatt veszteséges a Deutsche Telekom

Dátum | 2010. 02. 25.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Deutsche Telekom veszteségének fő oka a vállalat görög részlege értékének 500 millió eurós leírása; Theo Kitz, a Merck Finck & Co elemzője szerint a piacok tudtak erről a leírásról, ám nem tudták, hogy mikor fogják könyvelni.

A Deutsche Telekom 3,8 milliárd eurót fizetett a Hellenic Telecommunications Organzation-ban vásárolt 30 százalékos tulajdonrészéért, ami mostanra már 1,31 milliárd eurót ér a cég tőzsdei értéke alapján.

Ugyanakkor a bonni székhelyű Deutsche Telekom EBITDA eredménye is romlott, pedig az elemzők változatlan adózás, kamatok és amortizáció előtti eredményt vártak. Az idei évre 20 milliárd eurós EBITDA-t vár a cég, ami szerény visszaesés a tavalyi 20,67 milliárdhoz képest.

A vállalat vezérigazgatója, Rene Obermann a költségek csökkentésétől reméli a Deutsche Telekom jövedelmezőségének visszaállítását, mivel a gazdasági válság jelentősen szűkítette a telefonszolgáltatások keresletét; Obermann bejelentette, hogy 2012 végéig további 4,2 milliárddal csökkentené a vállalat költségeit.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. mihaly.her...
2010.02.25. 13:05
Hova várnak emelkedéseket a cégek????? Minden ember havonta cserélje le a telefonját a 4 közül, csak azért, hogy legyen még hova növekedni???? aztán a végén már heti 20 telefon......

Túlzásokkal élve.... Mielőtt bárki is lehurrogna....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!