iPon Hírek

Gőzgépeket jelentett be a Valve

Dátum | 2013. 09. 25.
Szerző | Svindler
Csoport | JÁTÉK

Hétfőn a Valve bemutatta a SteamOS-t, ma este pedig az anno SteamBox-ként beharangozott gépek kerültek a középpontba. Az új név szimplán Steam Machine lett, de a koncepció semmit sem változott. A Valve rengeteg gyártóval tárgyalt az elmúlt hónapokban, így jövőre sok cég fog ilyen gépeket árulni, elég nagy lesz a kínálat és mindenki megtalálhatja majd a neki és pénztárcájának megfelelő eszközt. Méret, zajszint vagy erő, bármi szerint válogathatunk majd, akárcsak a PC piacon. A „gőzgépek” mindegyike SteamOS-t fog gyárilag futtatni. Mivel 2014 még arrébb van, ezért se képek, se specifikáció, se semmi nincs az érkező masinákról, de a Valve még idén beindít egy bétát a projektjéhez. 300 Steam felhasználónak fognak kiosztani egy-egy prototípust, hogy élesben teszteljék a rendszert, és meghallgassák a visszajelzéseket. Nincsenek extrém bekerülési feltételek, csupán a következő dolgokat kell végigcsinálni. A sorrend természetesen mindegy, ha mindent végrehajtottunk, akkor kapnunk kell egy medált, ami jelzi, hogy bekerültünk a kalapba. Október 25-ig van időnk, aztán véget ér a jelentkezési időszak. 30 embert a múltja alapján fognak kiválasztani, a maradék 270-et pedig teljesen véletlenszerűen, így bárkinek van esélye bekerülni. A Steam vasakkal foglalkozó új oldalon van némi kérdezz-felelek is, amiből pl. megtudhatjuk, hogy nem kell félnünk attól, hogy a Valve azzal próbálkozik majd, hogy exkluzívan SteamOS-re költözik, a mostani Steam kliens marad olyannak, amilyennek megismertük, eszük ágában sincs elhagyni a Windowsos piacot. Nemsokára további információkat kapunk a Valve prototípusáról is, és ha akarjuk, majd letölthetjük szimplán magát a rendszert is, hogy kipróbáljuk otthon. A legérdekesebb választ az utolsó kérdésnél kapjuk: „Egeret és billentyűzetet fogok használni a nappaliban?” „Ha akarod. De a Steam és a SteamOS jól működik a gamepadekkel is. Érdemes lesz azonban figyelni a következő napokban, mert a beviteli eszközök témakörről még lesz mondanivalónk a közeljövőben.” Nos, innentől kezdve lehet tippelgetni, hogy a pénteki, utolsó bejelentés vajon mit takar.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Szefmester
2013.09.25. 23:01
Hmm.. nekem már csak a barátlistát kellene megcsinálni... kár hogy herótom van attól hogy közösségiskedjek játék közben.
Ha valakinek kell esetleg ugyanígy "barát" akkor az üzenjen itt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. 5hR3kY
2013.09.25. 23:39
Csak hogy ne kelljen a népnek péntekig várnia: http://www.google.com/patents/US20110105231
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. madcaptain
2013.09.26. 12:07
ja persze mert egy 2 eve publikalt szabadalmat akarnak bejelenteni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. 5hR3kY
2013.09.26. 12:19
Két éve kitalálták, azóta csiszolják és tesztelgetik, technológiailag fejlesztik. Az nem olyan sok idő, illetve miért dobták volna eddig piacra, amikor tudták jól hogy majd a konzoljukhoz akarják megcsinálni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. peti198706...
2013.09.26. 15:28
ááháá.. megis van az egyik gőzgép
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Avisto
2013.09.26. 16:32
Amikor az ilyen hírekben a nappali (meg nappaliba való gép) kifejezést olvasom akkor el szoktam gondolkozni hogy egy szoba-konyhás lakásban ezt hogy is kéne értelmeznem. Gondolom akik ezeket a szövegeket kitalálják nem is hallottak még ilyesmiről.
Vajon a pc hová való? A hálószobába?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szefmester
2013.09.26. 16:34
Avisto: Na ebben biztos lehetsz. Volt olyan szobám ahol az ágy volt a szék is, mert azon kívül csak egy szekrény meg egy asztal fért be... a tévéállvány is csak éppenhogy... innentől a konzol sem a kanapéról ment, és a PC sem a székből..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!