iPon Hírek

GPS helyett GMML: Google Maps My Location

Dátum | 2007. 11. 29.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

A My Location a Google legújabb fejlesztése a mobil Maps programjához, amely néhány méteres pontossággal képes meghatározni egy mobiltelefon tartózkodási helyét - anélkül, hogy ehhez bármiféle költséges GPS-vevőre lenne szüksége.

A támogatott GPS-hez hasonlóan ez is a mobil és az adótoronyok közti távolság alapján lövi be a felhasználó körülbelüli helyzetét. Használható GPS-el már ellátott eszközökön is kiegészítésképpen; különösen jól jön akkor, ha az épütelek blokkolják a műhold-vételt, de akkor is, ha kevesebb áramfogyásztással szeretnénk körülbelüli helyzetmeghatározást végezni.

A My Location jelenleg a nyílt bétaverziónál tart, és nem is működik minden készülékkel, bár a legtöbb BlackBerry, Symbian Series 60 vagy Windows Mobile okostelefon felfejleszthető erre a tesztverzióra. Mi több, a Google elmondása szerint a java-alkalmazásokat támogató Motorola és Sony-Ericsson mobilokon is működik.

Így lehetővé válhat egyebek mellett az iPhone-nál is a helymeghatározás, amely mindeddig nem rendelkezett sem igazi, sem pedig támogatott GPS-el. A Maps iPhone-os verzióját az Apple és a Google közösen fejlesztette, így mindkét cég kódjait egyesíti magában.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.11.29. 12:11
A My Location a Google legújabb fejlesztése a mobil Maps programjához, amely néhány méteres pontossággal képes meghatározni egy mobiltelefon tartózkodási helyét - anélkül, hogy ehhez ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!