iPon Hírek

Gran Turismo-játékosok nyertek az idei 12 órás Bathurstön

Dátum | 2015. 02. 09.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A Nissan és a Sony által közösen indított Gran Turismo Academy program újabb sikereket termelt ki. Ha esetleg lemaradtatok volna, a dolog lényege annyi, hogy a két cég minden évben indít egy globális versenyt a Gran Turismo-játékban, aminek a nyertese aztán bekerül egy intenzív autóversenyzői képzésbe. Az eddigi tapasztalatok alapján a szerencsés onnantól kezdve nagy esélyekkel tudja majd elindítani autóversenyzői karrierjét. Remek bizonyíték erre a hétvégén megrendezett 12 órás Bathurst-futam, a világ egyik legnehezebb és legkeményebb versenypályáján, a Mount Panoramán. Az ausztráliai Bathurst nem csak arról híres, hogy a fél ország kivonul megnézni, és a komoly alkoholfogyasztás és tömegverekedés közben néha autóverseny tör ki, hanem arról is, hogy a versenyzést az időjárás és a helyi állatvilág is nehezíti. A mostani futam 12 órája alatt összesen hússzor jött be biztonsági autó, egyszer például azért, mert egy kenguru besétált a pályára, és frontálisan ütközött az egyik versenyzővel. A Nissan Nismo GTR-35-ös autókkal induló RJN Motorsport három pilótájából kettő volt GT Academy-tanonc: a 2012-es győztes belga Wolfgang Reip, és a 2013-as győztes német Florian Strauss hatalmasat autózott, bár végül az utolsó etapban a kockás zászlón a csapat harmadik tagja, Katsumasa Chiyo hajtott át, az utolsó körben megelőzve két másik pilótát. Így tehát a csapat győzött. Strauss ráadásul komolyabb felkészülés nélkül, az utolsó pillanatban ugrott be a versenyre, tájföldi nyaralásáról hívták vissza ugyanis, mikor kiderült, hogy az istálló első számú pilótája, Alex Buncombe nem tud eljönni Angliából, terhes feleségénél ugyanis megindult a szülés.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. m76
2015.02.09. 18:47
Remek, de ettől a Gran Turismo még árkád játék marad.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Silverstin...
2015.02.09. 19:21
Pont ma néztem meg az uccsó 20 percet a futamból, zseniális verseny lehetett végig, de a vége lett igazán epic. Gratula a Nissannak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. InGen m76
2015.02.09. 22:00
Az egy dolog, de legalább a Sony kezdeményezésére felfedezhetnek ilyen tehetséges versenyzőket.

És itt tulajdonképpen ez lett volna a lényeg, nem valami anti-konzol komplexus megnyilvánítása.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Brian_GT m76
2015.02.09. 23:13
Árkád játék?? Játszottál te egyáltalán azzal a játékkal? Nyilván nem a legerősebb szimulátor, de nem is az a lényege. Aki ennyire hardon akarja ott az Assetto. Gondolom neked is az NFS a szimulátor mi? + Mint Ingen is mondja, megint megtaláltad a cikk lényegét... mutass hasonló kezdeményezést, ami ilyen álmot tud megvalósítani és menjünk tovább... induljunk ki csak abból, hogy akár magyarként is esélyes lehetsz rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. 5hR3kY Brian...
2015.02.10. 08:11
Az iPon.hu kezdeményezésére fel lehet fedezni ilyen PC fanatikusokat a konzolos cikkeik hozzászólásaiban. Ha minden jól megy és sok konzolos cikket hoz le az iPon, ami alá beszúrhatja az okosságait, akkor valóra válhat m76 álma és ő lehet a legnagyobb konzolgyűlölő itthon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. m76
2015.02.10. 09:03
Akkor ha kidühöngtétek magatokat, és én is szóhoz juthatok akkor elárulom, hogy Gran Turismo a kedvenc autós játékom, és az összes részét 100%-ra végigjátszottam, a 3.-at kivéve, ugyanis mire lett PS2-m már megjelent a 4. rész is, így a 3.al nem láttam értelmét játszani.

Szóval imádom a GT sorozatot, de ez nem akadályoz meg abban, hogy a helyén kezeljem és annak nevezzem ami. "real driving simulator" egy frászt. Ellenben a létező legjobb árkád autós játék(sorozat) a piacon.

Sose tetszett ha fals értékekkel reklámoztak egy-egy terméket. Márpedig a GT elég messze van egy hardcore szimulátortól. Bejött most a köztudatba ez a számomra elég suta "simcade" kifejezés, esetleg azt lehet ráakasztani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Lazahunter m76
2015.02.10. 11:39
Még ha árkád is, sajnos nincs lehetőségük a való életben GT szintű árkád képzést és versenyeket biztosítani, itt csak a real driving simulator működik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!