iPon Hírek

GTA Online - késik a bánatpénz

Dátum | 2013. 10. 26.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Még egy kicsit várniuk kell azoknak a Grand Theft Auto Online játékosoknak, akiknek a Rockstar bánatpénz ígért. A fejlesztők eredeti terve az volt, hogy az online játék problémái miatt mintegy bocsánatkérésképpen mindenkinek 500 000 dollárt ad játékpénzben, két 250 000 dolláros részletben. Az elsőnek már meg kellett volna érkeznie, de a várakozó játékosok hiába lesték karaktereik virtuális bankszámláját. "Reméljük, hogy hamarosan friss hírekkel szolgálhatunk ezzel kapcsolatban" - írta a Rockstar szóvivője a hivatalos blogon. "Természetesen biztosak akarunk lenni abban, hogy minden adatvesztéssel kapcsolatos problémát megoldottunk, mielőtt odaadnánk mindenkinek az 500K GTA dollárt. Köszönjük a türelmet, és kérjük továbbra is kísérjétek figyelemmel a fejleményeket." A GTA V október 1-én indult multiplayer részét sok probléma sújtotta, nem elég, hogy a szerverek nem bírták a nagy terhelést, különböző adatvesztést (eltűnt tárgyak, karakterek) okozó bugok is felütötték a fejüket. A Rockstar azóta megoldotta a szerverproblémákat, de még maradt számukra javítanivaló. A témáról szóló korábbi hírünkben elolvashatjátok, hogy pontosan kik is jogosultak arra a bizonyos virtuális félmillió dollárra.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. mikej95
2013.10.26. 17:50
Szégyen, hogy nem tudnak összehozni egy komolyabb bugoktól mentes játékot 3-4 év alatt konzolra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. madcaptain
2013.10.27. 01:46
Semmi szegyen nincs benne az elmult 10 evben mindegyik ceg a jatekosokkal tesztelteti a jatekait, akik meg boldogan fizetnek is az ingyenmunkaert
A marketingbe rakni, a tesztelesi koltseget sokkal jobban megeri.
A lenyeg az eladas, a fejlesztes megterulese, ha ez megvan akkor a csapat nagyreszet mar mas projektre rakjak at, par embert hagyva a supportra/DLC-kre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Atesz1987
2013.10.27. 08:03
Amúgy is nehéz lenne megoldani, hogy teszteljék, hogy mi történik, mikor több 100 ezer játékos ráveti magát a szerverekre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. djgeg
2013.10.27. 21:52
Atesz1987
Érdekes máshol ezt megoldják Beta tesztel! Ami még a hipe ot is generálja. BF4 pl. Béta tele olyan bugokkal, hogy pl spawnol a hajó a map közepére ahol víz sincs...
Erre van a beta teszt! Csak pár fejlesztő ezt még nem fogta fel!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. SzAdamAndy
2013.10.27. 23:55
Hát a BF4-es Beta teszt arra volt jó, hogy egy pár gigás peccs nézzen vissza rád 30-án.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. djgeg
2013.10.28. 01:07
SzAdamAndy

Pontosan megfogalmaztad a lényeget és ez így van jól. Addig mindent kijavítanak amit tudnak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Shinjiii
2013.10.28. 07:36
Szerintem az is magától értetődő napjainkban, hogy egyből kiadás után nem szabad megvásárolni semmit, mert sem teszt, sem vásárlói vélemény, sem rejtett probléma felmerülése iránt nem tudsz utánanézni. Aki meg vaktába vásárol, megérdemli, én azt mondom. A világgal ma már nagyon vigyázni kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Lazahunter
2013.10.28. 12:39
Shinjiii - 2013-10-28 07:36:49

Miről beszélünk? eleve nem minden játékból lehet béta tesztet csinálni ... pont nem egy GTA online részét fogják kiadni béta tesztre, ami tartalmazhatná az egész mapot a játék megjelenése előtt ... ilyen elvárást butaság támasztani.
Egyébként meg a játék megjelenésével megkaptál egy 50 órás alap játékot, ami szinte bugmentes volt, legalábbis Én csak egyel találkoztam. A játék online része meg extra, bónusz, aminél ha van egy kis kezdeti problem, le van tojva ... nem úgy egy BF4-nél vagy egy MMO-nál, ahol ugye a játék alap részének tekintjük az online játékot ... tehát ott kell a béta.

Nem minden játék egyforma, nem minden játék egyformán tesztelhető. Ráadásul egy ilyen névnél a nyitáskor azonnal rázuhan a tömeg, ami mindig is okozott fennakadást ... elég csak megnézni bármelyik MMO-t.. hiába voltak open béta tesztek, megjelenéskor mind szarakodott.

Na meg a GTA online már most tele van csalókkal, amit egy hasonló rendszerű multi játéknál az életben nem fognak kiszűrni ... na meg a pénz, a Twitchen volt egy gyereke, aki simán játszott és egyszer csak valaki 'adott' neki kb 100 millió $-t ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Shinjiii
2013.10.28. 14:49
Nem azt mondtam, hogy elvártam volna a probléma kiküszöbölését már a kiadás előtt, hanem hogy ne EGYBŐL menjen az ember vásárolni, ne csorogjon a nyála, van megannyi más játék is (nem beszélve a mindennapi VALÓDI gond mellett, mert ugye ez legyen az életben a legnagyobb problémája, hogy elveszik egy TEGNAP kezdett karaktere vagy bézból sapkája a játékban a túlterheltség miatt). Semmi problémám, Rockstarnak ez elnézhető, ahogy a cikk is írta, ők még nem nagyon vannak benne ezekben a multis mókákban.

A bétás dologról pedig nem én nyilatkoztam, ne az én nevem alá vedd a dolgot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!