iPon Hírek

Guild Wars 2 gyűjtői kiadás, ajándékok

Dátum | 2012. 03. 13.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Az NCsoft ma tette közzé ajánlatát idén megjelenő havidíj nélkül játszható MMO-ja, a Guild Wars 2 vevői számára. Aki április 10-től előre megvásárolja a három kiadás (Collector's, Digital Deluxe vagy Standard) valamelyikét, garantáltan részt vehet a hétvégi béta eseményeken, és már három nappal a hivatalos indulás előtt elkezdheti karaktereit fejleszteni a végleges szervereken, lefoglalhatja kedvenc neveit, guildje nevét. A korai vásárlók bónuszként egy exkluzív tárgyat is kapnak (Hero's Band ), amely erősebbé teszi a Tyria világán kalandozó karaktereket. Aki nem vásárolja meg előre a játékot, csak előrendeli, az egy nappal a hivatalos indulás előtt kezdhet bele a GW2-be.

A gyűjtői kiadást a következő tárgyakkal pakolták meg: egy kézzel festet 25 centis Rytlock Brimstone szobor, 5 művészi kép a játékból, egy képkeret, amelybe betehetjük az előbbi képek közül a nekünk legjobban tetszőt, 112 oldalas, keménykötésű könyv arról, hogyan készült a játék, CD a játék zenéivel, Jeremy Soule zeneszerzőtől és öt virtuális tárgy: Mistfire Wolf, aki az oldalunkon harcol, miniatűr Rytlock, Chalice of Glory (PVP jutalmakat nyit meg), Tome of Influence (egyszer használható guild boost), gólem bankár (a bankot érhetjük el vele bárhonnan 5 napig).

A dobozos gyűjtői kiadás ajánlott fogyasztói ára 149,99 Euro, a digitális Deluxé  74,99 Euro, a Standard kiadásé 54,99 Euro - egyik sem a kifejezetten olcsó kategóriába tartozik, úgy tűnik valahol mégis meg kell fizetni az ingyenesen játszható MMO-t is.

Kapcsolódó cikkeink.


Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

25. YellowFlas...
2012.03.13. 22:20
Jó lenne egy gyűjtői... Csak baromi drága, 45K "kicsit" húzós. Mindenesetre egy Standardra szerintem befizetek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. potkeny
2012.03.13. 22:23
Amit szintén ma árultak el, és érdekes(nek mondható), az a minimum rendszerkövetelmény:

Windows XP Sevice Pack 2 vagy jobb
Intel Core 2 Duo 2.0 GHz, Core i3, AMD Athlon 64 X2 vagy jobb
NVIDIA GeForce 7800, ATI Radeon X1800, Intel HD 3000 vagy jobb (250 MB video RAM és shader model 3.0 vagy jobb)
25 GB szabad HDD hely

Megint sikerült nekik a minimumot (szerintem) alacsonyra tenni, a kérdés már csak az, hogy milyen gép kell a maxhoz ^^
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. YellowFlas...
2012.03.13. 22:28
A követik az első részt ilyen téren, akkor a maxtól sem kell megijedni, nem kell hozzá sokszázezres masina. Egy MMO ne legyen már "krájzisz"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. bigtbk3
2012.03.13. 22:43
Huhh azért tényleg igen húzós a collectors ,így szerintem csak a digital delux lesz meg, de már nagyon várom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Balucsek
2012.03.13. 23:15
Miért ne legyen krájzisz szintű grafika? Egy MMO is nézhet ki szépen, és igazából MMO-kban abszolút nincs hátránya a szép grafikának (legalábbis általában) hisz a köd, hóesés, fénytörések és egyéb effektek nem hátráltatják a játékosokat egymás kicsinálásában.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. tomchee
2012.03.13. 23:46
Balu
Talán azért, mert az csak egy "mésztosztlősz" játék viszonylag kevés de annyál látványosabb effectel és karakterrel. Egy MMO enginejének viszont el kell bírnia akár egyszerre több száz effectet és karaktert egy képernyőn/játéktéren
U know? :F
Nos lássuk be ez egy Crysis, sőt egy BF3 szintű grafika mellett ez kivitelezhetetlen Legalább is még manapság
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Qouzey
2012.03.14. 04:37
Én személy szerint várom a játékot, tuti vétel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. YellowFlas...
2012.03.14. 09:00
Hehe, a krájziszt a gépigényre értettem, nem a grafikára. Lehet szép grafikája egy MMO-nak, miért ne?
De amúgy én is inkább arra fele húzok, amit tomchee írt. Egy magas szintű grafikát nehéz lenne egyszerre egy kisebb engine-nek bírni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Balucsek
2012.03.14. 09:58
Ameddig az a minimum gépigény amit lentebb írtak, addig tök mindegy mi a maximum majdnem minden gépen játszható lesz az meg csak plusz, hogy aki egy évi fizetését a gépére költötte olyan részleteket láthat amit más majd csak a qvantum számítógépek korában fog
A szervert nem terheli, mert az csak kiküldi, hogy xyz elnyomta a 32141 id-jű spellt az már a vérpistike baja, hogy a gépe, hogy fogja bírni a max beállításokat, ha nem bírja veheti viszább nyugodtan, vagy vehet egy erősebb gépet...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. noPublicFG
2012.03.14. 15:43
...Standard kiadásé 54,99 Euro - egyik sem a kifejezetten olcsó kategóriába tartozik, úgy tűnik valahol mégis meg kell fizetni az ingyenesen játszható MMO-t is.

Németországban minden frissen megjelenő játék 60€ ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. blackconve...
2012.03.14. 17:22
noPublicFG
Én is erre gondoltam tavaly volt szerencsém megtapasztalni a kinti árakat, és meg is lepett, hogy csak 55€-ba fog kerülni, ahhoz képest, hogy nem kérnek havidíját. Egész jutányos ár.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. csigabigaf
2012.03.14. 17:39
Miért ne kéne szép grafika egy MMOnak?
Vagy akkor miért kell szép grafika a töbi játéknak?

Főleg hogy a játék fele az "epic" világról, felfedezésröl és bámulatos látványvilágról szól, kifejezetten elszomorító hogy ez is ilyen mosógépen futtatós játék lesz. Videók alapján a min és a max között köhögésnyi különbség van, nagyon szomorú.
Az mmo játékosok a leggazdagabbak elvégre, havonta perkálják a pénzt, egy év alatt többször megvéve a játékot, ha már azt elhagytuk hogy fizetni kelljen legalább számíthatnának rá hogy a játékosok nem a 2000-res gépükkel fogják majd tolni, "wider audience" kifogás már nagyon nagyon fárasztó, ilyen alapon flashre is írhatnák és akkor max az ipad userek maradnak ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Butchy
2012.03.14. 18:24
Majd ha kézhez kapta az ember akkor meg lehet nézni hogy milyen is maxra húzva + nem havi díjas
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. csigabigaf
2012.03.14. 20:21
Spec a grafika az amit bétábol is elég jól le lehet szűrni, a játékmenet az amit annyira nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. shaddam
2012.03.15. 13:22
csigabigaf: Leggazdagabbak? Mióta nem mmozok többet költök játékokra mint anno a havidíjra.

Egyébként ja ganézzanak már össze egy jól skálázható motort.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. kiskoller Baluc...
2012.03.15. 13:55
Alapvetően igaz az amit írsz, de sajnos nem ilyen egyszerű a dolog. Mondjuk ott a karaktergenerálás. Minnél igényesebben van megcsinálva, minnél több lehetőséggel, annál több infót kell kiküldeni Vérpistike karakteréről a szervernek. Persze lehet egységes karaktereket s csinálni mnt mondjuk egy hack n slashben szokás, ilyenkor lehet akármilyen csodaszép fotórealisztikus a karakter, a szervert nem terheli le.

Vagy ott van a páncél dolga. Minnél többféle páncél van, minnél többféle modellen (egy törpe férfin nem pont ugyanúgy mutat egy teljes vértezet mint egy anorexiás elf csajon) annál több az infó. Persze ez nem jelenti azt hogy szebb a grafika, de azért kapcsolatban van a kettő egymással.

Higgyétek el, az MMO-k motorjai sokkal komplexebbek mint a Crysis motorja, egy csőlövöldének tényleg szimplán dolgokkal kell szembesülnie, sokkal több mindent lehet "izomból" legenerálni. MMO-nál mindennel trükközni kell, különben jön a hatalmas lag a fővárosban.

Engem még mindig érdekel hogyan fogják a GW2-t támogatni, ha havidíj mentes lesz. Még mindig azon az álllásponton vagyok, hogy pár hónapon belül jönni fog a kieg, és ugyanúgy havidíjas lesz, csak eldöntheted hogy fizetsz-e vagy sem. Míg a Blizz kidobott 1 kieget addig az Ncsoft 2-t. Szerintem ugyanez lesz most is, csak mégdurvábban, hisz a világ most persistent, ergo az egekbe szökik a netforgalom a szervereknél. Vagy feltalálták a spanyol viaszt, és valami hatalmas technológiai újdonság lesz a GW2-ben.

Én szívesen várnám a játékot, csak az a baj hogy az összes MMO arra megy rá hogy függő legyél, ott lógj 0-24ben a játékban, én meg nem tudnám megállni, és buknám a tanulmányaimat. Anno a Rift-et is ezért hagytam abba, pedig az a mostani MMO-k között a legjobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. csigabigaf
2012.03.15. 18:18
Nemfogok a gyártási technológiába belemenni, csupán a tényekbe, ami pedig az hogy a tizedik ncsoft kórei játék (legutobbi próbám a Tera) ezekhez képest szemet gyönyörködtető grafikát és karaktereket állít elénk, úgyanúgy mmo formában. (vagy pl Vindictus)

Innen látjuk hogy lehetséges, egyszerűen nem csinálják mert muszály a mosogéplovag audenciát akarják megfogni hiszen azokbol lóg százezer a facebookon és tette gazdaggá a zyngát. Csak persze azok mind szarnak erre mert nekik a facebook és flashjátékok több mint elegendőek életük hátralevő részére és semmilyen igényük nincs egy mmo komplexitású játékhoz.

Egyszerűen vehetnének erőt magukon és nézhetne ki egy 2012-es játék úgy mint amit ebben az évtizedben készítettek az előző helyett.

Shaddam: Pontosan, a pénz mindig is megvolt tehát aki mmozik annak jut a dologra. Esetedben nem feltétlen valós de a sok WoWos közül biztos rengeteg megtehetné/tenné hogy egy nap abbahagyja a wowot és játszana mást, akkor venne magának gond nélkül egy rendes nem-celeron gépet, mert az árának a dupláját simán beleölte egy év alatt abba a játékba, és nyilván nem ez volt minden pénze.

A 2-3 havi kieg azért nem havidíj, egyrészt content jön vele míg a havidíjnál azért fizetsz hogy ne vegyék el azt ami van, és azért blizz 1 kieg kör alatt behúzott 20 hónapnyi havidíjat ÉS a játék teljes árát újra a kiegért, addig ha jól emlékszem GW2 kiegek nem teljes új játék árakkal kerültek boltokba. (aztán ebben nem vagyok biztos)
És ahogy mondtam, a kieg contentet jelent, ha akarják se tudnak havonta beújítani valami velősebb dolgot, még velőtlent se, ha pedig megtudják csinálni akkor szivesen adom majd a pénzem akár havonta is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. potkeny
2012.03.15. 18:28
Ha GW1-ből indulunk ki, ahol a "kiegek" ugyanannyit, vagy akár többet adtak az "alapjátéknál", akkor egyértelmű, hogy megérte a pénzt, nem nevezi az ember havidíjnak azt, ha megvesz egy játékot. (Ugyebár van a három "egyenrangú", Proph, FC és NF). Egyedül a legutolsó lett a "kieg", mert nem játszható önmagában (ugyebár az Eotn), emiatt talán kevesebbet adott a pénzéért.
GW2-ben nem igazán mondtak még semmit, csak hogy lesznek kiegek (az 1-ben megismert többi "kontinens", de hogy melyik típusra gondoltak, az (nekem legalábbis) ismeretlen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. StevyXIX
2012.03.15. 21:41
csigabigaf:
Láttad te már a GW2-t futás közben? Azért én nem nevezném csúnyának, sőt szebb lesz mint a jelenlegi MMO-k többsége.
Igen alacsony az alap gépigény, de csak mert elég jól sikerült skálázniuk:
youtu.be/KocXN1x DA8A (nem lehet linkelni mivel smileykat nem lehet tiltani hsz-be)
HD6950-et is képes megakasztani nagy tömegjelenetekbe (sőt wvw-ben bármit mikor 50 ember csatázik egyszerre). Másrészt még nem láttad futás közben élőben addig addig videó is csupán támpont lehet.
Koreai tucat MMO-kat meg hagyjuk, nem mindenkinek jön be így nekem se, ránézek és már elmegy tőle a kedvem ilyen a Tera is. Totál egy kaptafa az összes ott meg az a baj. Anet legalább próbál újítani, majd kiderül milyen lesz és mennyire jön be, de szándék már megvan legalább.

FB és hasonló játékokat meg ne keverjük ide, teljesen más ipar, casual gamerek nem hardcore mint egy MMO-s.

GW2-nek nincs kiegje csak most jön ki, GW-nek volt és igen teljes árú díja volt, de ezért minden esetben egy komplett új kontinenst kaptál (kivétel EotN mert az az első igazi kiegészítő volt, mivel eleve "magas" szintre tervezték az egész játékmenetet, ez egyébként nem is "stand alone" mint a többi volt) rengeteg újdonsággal plusz 2 slot accountra ha rékapcsoltad a meglévőre.
Ez volt a GW modellje, fél vagy max évente új kiegészítő amivel a kieső havidíjat pótolják szóval bevételre tesznek szert. De ez megbukott, mivel nem bírtak ilyen gyorsan komplett kiegészítőt kiadni ami minőségileg is elfogadható lett volna (ne értsd félre nem lettek rosszak a kiegészítők, csak nem tudták tartani a célt vagyis a fél éves kiadást, ezért bukott meg a modell). Ez után jött a mikro tranzakciós rendszer, vagyis kisebb hozzáadott tartalom és kevesebb pénz illetve más megvásárolható kiegészítők pl katakter hely.
Lehet sok mindent mondani rá, de Anet megmutatta hogy lehet teljes értékű MMO-t havi díj nélkül üzemeltetni (minden fajta rejtett ingame vásárolható cuccok nélkül), GW így is sikeres volt, 5 millió eladott kópia (alap és kiegek együtt). Persze nem egy pénz bánya mint a WoW.

potkeny:
EotN nem adott kevesebbet, sőt talán többet mivel ez tényleg egy kiegészítő lett, alap játék után tartalmilag talán ez lett a legjobb GW rész, mert annak készült ami, Factions meg Nightfall magában játszhatónak készült és ez valamennyire rá is nyomta a bélyegét a játékokra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. noPublicFG
2012.03.16. 00:22
Várós
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. csigabigaf
2012.03.16. 12:47
StevyXIX: Na az a videó az pont megmutatja hogy csúnya a játék. Ez a sik föld mindenhol egy textúrával 3-5 méterenként egy 2d textúra kiáll belőle, ez csúnya, a wow néz ki így, sőt lassan jobban és már le kéne szakadni erröl az olcsóságról.

Lehet hogy a kóreaiak stílusukban nem tetszenek mert ja, mind ugyanaz a kinézet satöbbi, de grafikai - nem stilus - szempontból messze odaveri a nyugati mmo próbálkozásokat.

Az meg hogy sok embernél megakasztja az erős kártyát?
Ezt miért úgy mondod hogy ez jó? AZ MMOk kb a második leg karakternehezebb játékok az RTSek után, ezek ilyenek, ennyi, könnyen megoldható ha nem a degenerált WoW os megoldást alkalmazzák hogy a teljes realm egy városba tömörüljön. PL Vindictusban jó megoldás volt a barnacsuhás karakterek miközben a betöltés zajlik, ahelyett hogy szétlaggol és akad a város a töltés alatt. Persze ez nem megoldás de vannak opciók.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. csigabigaf
2012.03.16. 12:47
Csúnya a mai standardhoz relatív, ahhoz az, ennyi, nem nézőpont kérdése.*
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. StevyXIX
2012.03.16. 19:10
Hát jól van kinek mi a szép akkor. Továbbiakban hagyjuk kár itt trollkodni, mindenki más és más a véleménye.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. csigabigaf
2012.03.18. 19:25
Ma már a beszélgetés is trollkodás a gyökereknek akiknek NINCS véleménye csak másokét szajkózzák.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. StevyXIX
2012.03.22. 05:38
Nekem van véleményem amit el is mondtam, csak felesleges ezt neked ecsetelni, mert úgy se értünk egyet.
Ha meg már nem értünk egyet akkor ez nem beszélgetés hanem vita.
Arról viszont lehetne beszélgetni ki a gyökér.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!