iPon Hírek

Guild Wars 2 összefoglaló

Dátum | 2009. 08. 21.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Az MMO guru NCsoft fürdőzik az Aion sikerében (keleten már tavaly óta megy, és hihetetlen népszerűségnek örvend), de közben serényen dolgozik együtt az ArenaNet fejlesztőcsapatával a Guild Wars 2 polírozásán.

Elkezdődött a játék körül a nyüzsgés, a hivatalos honlapra felkerült HD-ben az GamesCom-on megjelent első trailer, beindult a hivatalos Guild Wars 2 Twitter és kaptunk egy csinos kettest formáló sárkány logót is...


A készítők elmondása szerint óriási lépést tesznek az első részhez képest. A legnagyobb változás az állandó világ lesz, de azért a fő sztori végigviteléhez így is át kell majd mennünk néhány instance-on. Sokszor kerülünk majd döntési helyzetbe, amelyektől függően elérhetővé válnak majd újabb küldetések, vagy éppen ellenkezőleg. Megmaradnak a szólózást segítő zsoldosok (henchman) is, de kifizetődőbb lesz a valódi játékosokkal való közös játék. A PvP rész is kap egy löketet, az első részben megismert ’guild vs guild’ összecsapások mellé bejön a monumentális ’world vs world’ nagyszabású PvP, amely egy külön térképen játszódik, a 'the Mists'-en. Ehhez bárki csatlakozhat majd különböző szerepköröket magára véve. Nem fognak elkülönülni a szerepjátékos és PVP karakterek sem, bármit használhatunk majd a PVP területeken.

                          

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Konkii
2009.08.22. 00:32
VISSZA A HIRHEZ

Hát igen...

Viszont: Én úgy hallottam, hogy lesz jó sok instance is, de a játék nagyrészét egy a videó alapján (is) egybefüggő terület fogja kitölteni.

A döntéses részről annyit, hogy ez igazából azt jelenti, hogy a világ teljesen dinamikusan változik. Erre az egyik fejlesztő az alábbi példát hozta fel (emlékezetből fordítva kb. ilyesmi) :

"Tegyük fel, hogy eljutsz egy kastélyhoz, amit éppen a kentaúrok akarnak elfoglalni. Ez esetben segíthetsz nekik, védheted a várat is, vagy figyelmen kívül hagyhatod. De ha például fél órával később érkezel a helyszínre, akkor már lehet, hogy a vár a kantaurok birodalmában lesz..."

Ezen kívül olyan példákat is felhoztak, hogy mászkálnak árusok, akikkel lehet, hogy sohasem találkozol, de ha igen, akkor akár segíthetsz elkísérni, vagy megvédeni őt, némi jutalom fejében.

A Henchmen helyett inkább a Hero rendszerre gyúrnak rá.

Fontos újítás még, hogy a fentebb, Pacman által említett PvP-ben mindenki egyen rangú lesz, így akár alacsony szintűek is csatlakozhatnak, kapnak bónuszokat, amivel a szintkülönbséget legyűrhetik.

Az ArenaNet ezenkívül azt mondta, hogy többet megtudhatunk a fajokról (Ember, Charr, Norn, Asura, Sylvari) és a kasztokról ez év vége felé és jövő év elején meg a játékmenetről tudhatunk meg többet.

UI.: Állítólag lesznek (hát ez most így a történet miatt nehéz ragozni)... szóval lesznek még néhány The Great Dwarf, mármint kővé vált törpék (GWEN-ből), csak nehéz lesz velük találkozni. Valahogy sajnálom, hogy a törpék és a Mursaat-ok nem játszható karakterek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. StevyXIX
2009.08.22. 00:50
Én is úgy tudom, hogy nem insta alapú lesz, mint az első rész, hanem már egy teljes értékű MMO lesz a GW2.
Henchek meg lesznek még? Nem inkább Herok csak? Bár erre nem emlékszem konkrétan ...
Mursaat az végig ellenség marad a játékban, szóval miért is lehetne játszani velük?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Konkii
2009.08.22. 01:27
Eredetileg a Nornok, a Törpék és a Charr-ok is ellenfelek. Azért kezdtünk velük szövetkezni, mert ugyebár volt az a kis incidens a Great Destroyer-rel.
Tehát lévén itt van nekünk egy rakás sárkány, darabja 500-szor akkora mint a Great Destroyer... hát igazán nem bánná az Unseen sem szerintem, ha nem kéne kipusztulnia. Másfelöl meg az Unseen, beleértve a Jade Armorokat, iszonyat jól néznek ki (bár gondolom mindenki Mursaat akarna lenni, ha benne lennének)

Igazából én is úgy hallottam, hogy csak hero-k lesznek, de erről még csak pletykák vannak, semmi biztosat nem mondtak.

Egyébként meg látszik, hogy az ANetesek nem igazán akarnak megválni aa törpéktől, de nem is bánom. Pedig már a Stone Summitos quest óta emlegetik a Great Destroyert és a Great Dwarf kihalását (egyik SF quest), GWEN-ben meg már elmméletileg ki is haltak, de most úgy néz ki hogy mégsem. Lehet hogy Ghostly Hero-k helyett most Great Dwarf-ok lesznek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. StevyXIX
2009.08.22. 21:16
Törpék biztos nem (vagyis nem minden törpe, Stone summitok tényleg ellenségek, de Deldrimor Dwarves már nem azok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Konkii
2009.08.22. 21:27
Hát nekem úgy rémlik a GWEN egyik átvezető videókból, hogy a törpék azt mondták, hogy ők most a "The Great Dwarf", miután kővé váltak.

A Great Destroyer meg Primodus egyik generálisa volt. És a Tome of Rubicon (amitől a Deldimori törpék félnek) meg azt jósolja meg, hogyha előjön a Great Destroyer, akkor a Great Dwarf fog megküzdeni vele. A jóslat alapja is azt mutatja, hogy akkor a törpékből lett a Great Dwarf (lsd.: kő törpék), hogy megküzdhessenek a Great Destroyerrel. Amiről pedig azt állítják, hogy ő a destroyerek feje, így nem keletkezhet több Destroyer a Great Destroyer nélkül. (ezért kell rögtön a Central Chamberbe rohannunk agyonütni a lemezt meg a nagy dögöt)


PP régen volt már. Arra emlékszem hogy Thunderhead Keep-nél volt az egyik király, de igen, ő a vezetőjük GWEN-ben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. StevyXIX
2009.08.22. 21:31
Az megint más ... de te se gondoltad, hogy minden törpe a Great Darf, az egy dolog, ha így istenük erejéhez férnek, attól még maradnak azok amik. Így lehet megidézték a Great Darfot, de maguk a törpék akkor se azok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Konkii
2009.08.22. 21:36
Pedig szerintem igen. A Rubicon azt mondja ki, hogy még egyszer utoljára (mert ugyebár egyszer régen állítólag megküzdtek már) megküzd a Great Destroyer és a Great Dwarf egymással és ekkor hal meg a Great Dwarf. Ezért kellett anno elvenni a Rubicont a mesmer bosstól SF-ben, aztán berobbantani a fél bányát, hogy a stone summit ne tudjon a deldimorok végzetéről. És lévén a Destroyer halott, így a Great Dwarf-nak is meg kellett halnia.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!