iPon Hírek

Guiness rekord a videojátékoknak

Dátum | 2007. 04. 15.
Szerző | aruboczki
Csoport | EGYÉB

A Guiness Rekordok Könyve számon tartja a világ legbámulatosabb és legbizarrabb emberi tetteit, de furcsamód eddig egy valami mindig kimaradt. Ez pedig nem más, mint a videojátékokban elért leg-legek, amelyet hiába kerestünk buzgón lapozgatva a furábbnál furább rekordokról megemlékező oldalakat.

De a jövőben ez másképp lesz! Ugyanis a Guiness World Books kiadója a Londoni Könyvvásáron bejelentette, hogy a követező kiadványuk csakis a videojátékokban elért kiemelkedő teljesítményekre fog koncentrálni.

„Néhány éve már a Rekordok Könyvében is találhatunk némi videojátékos rekordot, és ez roppant népszerűnek bizonyult leglelkesebb olvasóink körében. Ezért döntöttünk úgy, hogy egy teljes kiadványban foglalkozunk majd a videojátékok furcsa világának legjobb teljesítményeivel.” – nyilatkozta Craig Glenday a Guiness World Books főszerkesztője.


A kiadványban szerepelni fog az év legjobb 20 játékosa, továbbá megtalálhatjuk majd az addig elért legjobb pontszámokat, hardware információkat, eladási adatokat, valamint a technikai fejlesztéseket, sőt még a profi játékosok fizetéséről is kaphatunk majd információkat a Guinness World Records: Videogame Edition 2008 nevű kiadványban.

„A kutatóink már belevetették magukat a videojátékok világába, páratlan eredmények, játékok és játékosok, fejlesztők és kivitelezők nyomába eredve. Így minden évben hatalmas adatgyűjtemény áll rendelkezésünkre a kiadvány megszerkesztéséhez. Bátran mondhatom, hogy ez egy nagyon izgalmas terület.” – tette hozzá Glenday.

A könyv elsőként várhatóan 2008 áprilisában került a boltok polcaira.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.04.15. 10:37
vissza a hírhez

A Guiness Rekordok Könyve számon tartja a világ legbámulatosabb és legbizarrabb emberi tetteit, de furcsamód eddig egy valami mindig kimaradt. Ez pedig nem más, mint a videojátékokban elért ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!