iPon Hírek

Guinness rekordot állított fel a Samsung

Dátum | 2013. 10. 29.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung sok érdekességgel szerepelt már a híroldalak hasábjain, de a mostani kezdeményezés még a dél-koreaiak részéről is újszerű. A gyártó nevéhez immáron egy mobilfotós világrekord is fűződik, ami jó reklám a Galaxy S4 Zoom okostelefon számára.

A rekordkísérlettel a 10x-es optikai zoommal rendelkező SGS4 variáns bemutatójára készültek Németországban. Ekkor vette kezdetét az a kampány, mely során tíz nap leforgása alatt a felhasználók 36 ezer különböző fotót küldtek be végül a Samsungnak. A „feladat” rendkívül egyszerű volt, a készüléktulajdonosoknak legfeljebb 10 olyan képet kellett megosztania a nagyérdeművel, amit a mindennapi életük során készítettek.

Természetesen az ilyen kezdeményezések a mai világban elképesztő tömegeket mozgatnak meg, és a Samsung előzetes várakozásait is felülmúlta a végeredmény. A dél-koreaiak miután az elképesztő mennyiségű fényképet összegyűjtötték és rendszerezték, egy óriási fotóalbumot nyomtattak ezekből. Így jött létre az a mindössze 16 oldalas könyv, ami 28 ezer válogatott képet tár a nézelődők szeme elé hatalmas, 5 x 8 méteres lapokon. A 640 négyzetméteres összfelületű fényképalbummal bárki közelebbről is megismerkedhet, ezt ugyanis kiállították a Berlini Kommunikációs Múzeumban (Museum für Kommunikation Berlin).
Nem egyszerű történet a lapozás ilyen méretben.
A hivatalos bejegyzésre természetesen várni kellett azután, hogy a Samsung műve végleges testet öltött, de szeptember 7 óta már a történelem részét képezi ez az alkotás. A Guinness Rekordok Könyvében a „The Largest Photobook in the World”, vagyis a Legnagyobb Fényképalbum a Világon címszó alatt szerepel a rekord.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Helbika20
2013.10.29. 18:14
Tudtam hogy valami termékpropaganda is van mögötte..
Attól függetlenül elég ötletes!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jozsefm
2013.10.30. 08:39
Nyilván ,kellett valaki aki állja a költségeket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!