iPon Hírek

Guitar Hero Live bejelentve, megjelenés ősszel

Dátum | 2015. 04. 15.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A Guitar Hero annak idején hatalmasat robbant, és az Activision addig fejte a tehenet, míg egyrészt a világ egyik leggyorsabban fogyó konzolos játékává vált, másrészt pedig amíg néhány sikeres évet követően ki nem purcant a saját súlya alatt. Most azonban visszatér! Mivel a korábbi részeket készítő NeverSoftot a kiadó beolvasztotta az Infinity Wardba, az új, Guitar Hero Live névre keresztelt játékot már a brit FreeStyeGames fejleszti, aki egyébként korábban a DJ Heróval tette le a névjegyét.
Az első és legfontosabb változás, hogy a Guitar Hero Live nem lesz kompatibilis a régi perifériákkal, ugyanis egy teljesen új gitár készült hozzá. Ez a korábbi egysoros, színes megoldást két sorral, soronként három gombbal váltja le, ami a készítők szerint sokkal jobban vissza adja azt, ahogy a valóságban játszanánk egy gitáron. A kezdők használhatják csak az alsó sort, a profiknak viszont mindenféle keresztfogásra lesz szüksége, így a kihívás alaposan megnő. Jelentősen megváltozik a játék prezentációja is. A korábbi, karikatúrás látványvilágot leváltja az FPS-nézet, a közönséget pedig élőben vették fel, így tényleg úgy érezhetjük magunkat, mint egy igazi koncerten. Ezt a hangulatot erősíti az is, hogy a számok előtt a backstage-ben izgatottan várjuk a fellépést a banda többi tagjával, majd szólnak nekünk, hogy eljött az idő. Mielőtt felsétálunk a színpadra, és egy hangtechnikus a kezünkbe nyomja a gitárunkat, még láthatjuk a drukkoló, szájukat erotikusan megharapó grupikat is. A közönség pedig folyamatosan képes lesz reagálni arra, hogyan játszunk (ezt nem tudom, hogy oldották meg élő felvételekkel), de a kamera néha mutatja majd a többi bandatagot is, ahogy idegesen csóválják a fejüket, ha elrontunk valamit, vagy éppen egymást spanolják fel, ha minden jól megy.
A játék lelkét azonban a GHTV adja, ami egy folyamatosan működő zenei csatornahálózat, ami egy zenei tévéadóhoz hasonlóan egymás után tolja a különböző számokat, hivatalos videoklipek formájában, mi pedig erre zúzhatunk. A csatornák között váltogatva megtalálhatjuk a nekünk tetszőt, és bármikor bekapcsolódhatunk, és játszhatjuk a csatornán sugárzott számokat, ameddig szeretnénk. Többnyire ezen keresztül fog frissülni a játék is, a készítők nem terveznek évente kiadni új lemezeket, mint ahogy egyébként újabb kontrollereket sem. A GHTV-n keresztül azonnal tudnak betenni új számokat, és persze követni tudják a játékosok preferenciáit. Persze a lemezen azért alapból megkapunk majd egy csomó muzsikát, és ugyan a teljes számlista még nem ismert, de az Activision szerint a következő előadók már biztosak: The Black Keys, Fall Out Boy, My Chemical Romance, Gary Clark, Jr., Green Day, Ed Sheeran, The War on Drugs, The Killers, Skrillex, The Rolling Stones, The Lumineers. A Guitar Hero Live ősszel jelenik meg PS3-ra, PS4-re, Xbox 360-ra és Xbox One-ra, 99 dolláros áron, később pedig érkezik majd mobilokra és tabletekre is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Okami93
2015.04.15. 16:31
Ez annyira nagyon szánalmas már.
"Ez a korábbi egysoros, színes megoldást két sorral, soronként három gombbal váltja le, ami a készítők szerint sokkal jobban vissza adja azt, ahogy a valóságban játszanánk egy gitáron." Mert a valóságban is 6 gomb van a gitár nyakán 2 sorban, nem? :-] (>.<') Nem akarom reklámozni, de úgyis mindenki ismeri a Rocksmith-t, abba legalább egy igazi gitárt igényel a játék, amit nem csak azért kell megvenned, hogy tudj játszani a játékkal.. mert azért azt már tán csak használnátok játékon kívül is, ha már a játék egy bizonyos szinten megtanít gitározni.
Szóval ez egy vicc. vegyél a játékhoz egy műanyag gitárnak nevezett sz*rt, ami csak ehhez a játékhoz jó. Remélem ezért is elkérnek külön 30 ezret, hogy egy ilyen műanyag undormányt még szerezni kell mellé.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Phantomstr... Okami...
2015.04.15. 16:38
Nekem is pontosan az jutott az eszembe, ha valaha ilyesfajta játékot vennék, az a Rocksmith lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. nemlehet
2015.04.15. 18:42
A Rocksmith az egy interaktív oktatóprogram minijátékokkal kiegészítve. Az teljesen másról szól. Nekem 360-ra van meg a GH:Legends of Rock és az hatalmas buli.

Az egyszerű kontorller azért jó mert bárki felkapja és 1-2 szám után medium szinten eljátszogat vele. Nehéz, oda kell figyelni, de van sikerélményed. Szerintem tökre van helye az ilyen játékoknak, csak a dagadt pattanásos vérpistikék hiszik azt magukról, hogy ettől tudnak gitározni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mikej95
2015.04.16. 17:06
6 gomb nyomogatásához elég egy billentyűzet is, ez a Candy Crush szintű összetettség nem tudom, hogy hogyan vesz rá embereket a vásárlásra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.04.18. 20:19
+1 a Rocksmith-re. Meg is vettem, és még kell mondjam nem egy súlycsoport a kettő. Ugyanakkor ezzel sokkal könnyebb játszani és sikerélményt elérni, én is a Guitar Hero miatt kedveltem meg a rockot, vettem gitárt, és vettem meg a Rocksmith-t progit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!