iPon Hírek

Gyárbezárás az Intelnél

Dátum | 2008. 04. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Az Intel egyik processzorgyára, amely a fülöp-szigeteki Cavite-ben található, a legfrissebb információk szerint hamarosan bezárja kapuit. A gyár munkásai már tudják, hogy milyen jövő vár rájuk, ugyanis a nagy processzorgyártó vállalat már közölte, hogy mik a tervek az egységgel kapcsolatban. Az üzem dolgozói szerint a vállalatnak számos tervei vannak a jelenleg processzorokat készítő gyár jövőjével kapcsolatban, az viszont biztos, hogy a végkielégítések kiszámolása már megkezdődött, sőt, talán már véget is ért.

A szóban forgó gyár. Forrás: Google Maps.
A nagy processzorgyártó álláspontja alapján az üzemnek nincs jövője, a gyár hamarosan véglegesen bezárja kapuit. A chipek gyártása is leállhat, ha minden a tervek szerint halad, akkor még az év vége előtt. A bezárásra az idei év harmadik negyedévében kerülhet sor, a gyártó számos indokot sorakoztatott fel a döntés mellett. Az állítólagos okok között szerepelnek a magas fenntartási költségek, a magas villanyszámla és az adók, ezen kívül néhány, a dolgozók által elkövetett csalás is motiválta az Intelt a döntés meghozatalában. Az Intel fülöp-szigeteki processzorgyára egyébként régóta üzemel, az gyártó először 1974-ben tette be a lábát a térségbe.

Érdekesség, hogy egy 2004-es elemzés alapján a nagyvállalat a fülöp-szigeteki GDP 0,3%-át termelte meg, ezzel egy időben 7,2 millió dollárnyi adót fizetett be és munkát biztosított 3000 fülöp-szigeteki lakos számára. Az Intel a gyárbezárás után is jelen lesz a térségben a Numonyx-nek köszönhetően, ugyanis a gyártó együttműködik a flash iparban az STMicroelectronics-szal, akinek viszont van egy gyára Cavite-ben.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások