iPon Hírek

Gyárilag túlhajtott ATI Radeon HD 2900 XT-k

Dátum | 2007. 06. 04.
Szerző | Freeman07
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Miközben az NVIDIA hivatalosan megengedi néhány gyártójának, hogy előre túlhajtsa a kártyákat, addig az ATI ezzel szemben sokkal konzervatívabb. Mégis a gyakorlatban ennek a szöges ellentéte valósul meg, illetve fog megvalósulni.

Nemrég adtunk számot a Sapphire vízhűtéses Radeon HD 2900 XT kártyáról, valamint szintén az utóbbi időben került kiadásra a GeCube Radeon HD 2900 XT Peltier hűtéssel. Egyelőre ez a két modell még nem sok a több-tíz NVIDIA GeForce 8800-alapú túlhúzott kártyához képest, azonban a jövőben ennek az aránynak a megfordulása várható, valószínűleg az AMD tuningpárti viselkedése miatt.

A Sapphire vízhűtéses Radeon HD 2900 XT-je.
"Ez a legjobb módja a csúcsteljesítményre vágyók csábításának. A legelső lépés hogy megengedjük a gyártóknak, hogy tuningolt kártyákat adhassanak el, mert sok felhasználó nem szeretné kockáztatni a garanciát ha saját maga végzi el a procedúrákat és húzza túl a videókártyát, azonban a megnövekedett teljesítményre továbbra is igényt tartanak." - mondta John Byrne, az AMD GPU és lapkakészlet eladásait lebonyolító részleg alelnöke.

Az ATI Radeon HD 2900 XT kártyákat az AMD az NVIDIA GeForce 8800 GTS 640 MB ellenfelének szánja teljesítményével és árával. Az R600 kódnevű ígéretes grafikus magnak nem sikerült beelőznie az NVIDIA GeForce 8800 GTX és Ultra kártyákat, ráadásul jóval később is érkezett a piacra. A gyári túlhajtás valúszínűleg nem lesz elegendő hogy megszerezze az ATI a leggyorsabb videókártya címet, azonban lehetőséget ad az AMD partnereinek, hogy szélesebb piacot célozzanak meg termékeikkel és magukra vonjanak egy kis figyelmet.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. papszi
2007.06.04. 09:21
Miközben az NVIDIA hivatalosan megengedi néhány gyártójának, hogy előre túlhajtsa a kártyákat, addig az ATI ezzel szemben sokkal konzervatívabb. Mégis a gyakorlatban ennek a szöges ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!