iPon Hírek

Gyenge GPU forgalom az első negyedévben

Dátum | 2008. 05. 01.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A GPU-piacon az év első negyedévét a szezonális hatások miatt rendre gyengébben zárják a vállalatok, mint az év negyedik negyedévét, amikor a Karácsonyi roham miatt rekord bevételeket könyvelhetnek el. Most sincs ez másként. A Jon Peddie Research legfrissebb jelentése szerint a teljes GPU piac gyenge negyedévet zárt: az eredmények 5,56%-os csökkenést mutatnak a 2007-es év negyedik negyedévéhez képest.

Intel: 42,7%-os részesedés a GPU piacon.
Az eredmények rossz képet festenek: az idei első negyedéves teljesítmény 2005 óta a leggyengébb - számol be elemzésében a JPR. Az Nvidia az idei év első negyedévében a piac 32,7%-át tudhatta magáénak, a vállalat éves szinten 37,8%-os növekedést ért el a 2007-es év első negyedéves értékeivel összehasonlítva. Az Intel ezzel szemben a piac 42,7%-át uralta, a vállalat éves szinten 32,6%-os növekedést tudott felmutatni. Az AMD ezzel egy időben 18,6%-os részesedéssel volt jelen a piacon, a vég a 2007-es első negyedéi eredményeihez képest mindössze 2,3%-os növekedést tudott felmutatni. Ez a növekedés még így is jobbnak mondható, mint amit a Matrox, a SiS és a Via produkált: a vállalatok kétszámjegyű csökkenést mutattak, ezzel együtt piaci részesedésük is nagyjából a korábbi értékek felére csökkent.

Az előrejelzések szerint a második negyedéves eredmények ennél valamivel rosszabbak lesznek, ugyanis az amerikai gazdáság szereplése rányomja majd a bélyegét a cégek teljesítményére is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.03.06. 14:12
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!