iPon Hírek

Gyenge karácsony után gyorsíthat a Samsung

Dátum | 2011. 01. 09.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A szakértők osztják a dél-koreai Samsung reményét, hogy az okos telefonok, a tábla-pc-k és az újfajta lapos tévék iránti növekvő kereslet, továbbá a memóriachipek piacának talpra állása hamar feledteti a vállalat viszonylag gyengén alakuló negyedik negyedévét - derül ki a Reuters és a Wall Street Journal összefoglalójából. A világ legnagyobb lcd-tévé-gyártójának szerencséje, hogy egyben a világ legnagyobb memóriachip-gyártója is, mert így a két nagy ágazat hullámzó üzleti ciklusai kiegyenlíthetik egymást. Emellett a Las Vegas-i elektronikai show-n (CES) nyilatkozó elemzők egy része szerint a Samsung Galaxy S okos telefonja, illetve Galaxy Tab táblakomputere a legerősebb versenytársa az iPhone-nak és az iPadnek, ami jó lehetőségeket nyújt a cégnek e két termékfajta növekvő népszerűségének kihasználására.

A nagy technológiai vállalatok közül elsőként a Samsung adott meg előzetes negyedik negyedéves adatokat a hét végén. Ezek szerint az üzemi profit 2,8-3,2 ezer milliárd von között alakulhatott (2,5-2,86 milliárd dollár), az árbevétel pedig 40-42 ezer milliárd von lehetett október-decemberben. A Reutersnek nyilatkozó elemzők 3,4 ezer milliárd von üzemi nyereséget jósoltak, a Wall Street Journal szakértői konszenzusa szerint az árbevétel 41,31 ezer milliárd von lehet. A harmadik negyedévben 4,86 ezer milliárd von profitot és 40,23 ezer milliárdos forgalmat ért el a cég. A nagyvállalat termékei közel 90 százalékát exportálja, ennek egyharmada Európába kerül, ahol az elmúlt három hónapban a korábban vártnál gyengébben alakult a kereslet.

A Samsung elmúlt évtizede a dicsőséges növekedés korszaka volt: a dél-koreai cég világmárkává vált, piaci értéke 136 milliárd dollárra emelkedett, ami egyenlő a Sony, a Nokia, a Toshiba és a Panasonic együttes kapitalizációjával. A vállalat idén a tavalyi kétszeresére, 50 millió darabra akarja emelni okostelefon-eladásait, 3D-s tévéiből a 2010-es négyszeresét, 8-9 milliót akar értékesíteni és agresszíven reklámozza az internethez kapcsolható televízióit is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Segal
2011.01.09. 23:35
Manapság tényleg elég jó dolgokat gyártanak és emellett az árazásuk sem csillagászati. Én idénre tv meg telefoncserét terveztem és mindkettőbe Samsungba gondolkodtam. Tv-m jelenleg is az övéké de mobilba eddig mindig Nokia volt EDDIG
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Insignia
2011.01.10. 00:27
telefonba inkább a HTC-t javaslom... jobb a support elöbb készen vannak egy új firmware frissítéssel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Joco1114
2011.01.10. 06:33
Jaja, a HTC supportja jelentősen jobb. Most éppen egy január 6-i ROM-ot használok, de szinte hetente jön valami frissítés. (Megjegyzés: persze unofficial ROM mindegyik, azaz garivesztéssel jár a telepítésük.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!