iPon Hírek

Gyengélkedik a Sharp? Már befektetőkkel is tárgyalnak

Dátum | 2012. 11. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Sharp illetékesei a kedvezőtlen helyzetet befektetők bevonásával próbálják átvészelni: a pletykák szerint a vállalat már több potenciális befektetővel is megkezdte a tárgyalásokat, ám eredményekről egyelőre nem érkezett hír. A cég már a neves szerződéses gyártóval, a Hon Hai Precision Industry-val is tárgyalásba kezdett, viszont a folyamat eddig látszólag nem úgy alakul, ahogy azt korábban eltervezték.

A The Wall Street Journal értesülései szerint a Sharp egyéb neves befektetőkkel, azaz a Dell-lel, az Intel-lel és a Qualcomm-mal is tárgyalásokba kezdett. A Dell-lel és az Intel-lel folyó egyeztetés célkeresztjében 240 millió dollár áll, míg a Qualcomm illetékeseivel egy ennél kisebb összegben szeretne megállapodni a Sharp tárgyalóbizottsága. Az említett cégek még nem kommentálták az értesüléseket, azt viszont könnyű belátni, hogy miért lenne jó nekik, ha részesedéshez jutnának a neves vállalatban. A kijelzőknek rendkívül komoly jelentőségük van az okostelefonok és a táblák piacán – ez a két szegmens pedig napjainkban hatalmas tempóban fejlődik. A Sharp ütőképes kijelző technológiát kínál, ami az említett szegmensekben komoly előnyöket kínálhat. A vállalat az egyetlen a piacon, aki speciális, IGZO alapú megjelenítőket készít, amelyek alacsony fogyasztást és nagy képpont-sűrűséget kínálnak, de emellett érintőkijelzőnek is kifejezetten ideálisak.

Az IGZO eljárás egyszóval vonzónak tűnik, de a Sharp-nak eddig nem sikerült javítani a kihozatali arányokon, illetve nem sikerült felfuttatnia a termelést. A vállalat idén áprilisban kezdte meg a 32 colos képátlójú IGZO panelek gyártását, az első gyümölcs pedig pont a napokban érett be, hiszen a vállalat bemutatta hatalmas felbontású, PN-K321-es típusjelzéssel ellátott monitor különlegességét, amiről nemrégiben már mi is beszámoltunk. A szóban forgó megjelenítő a hírek szerint 5500 dollár körüli áron lesz elérhető, azaz csak kevesek kiváltsága lesz.

A 32 colos IGZO panel mellett áprilisban két egyéb IGZO panelről is lerántotta a leplet a gyártó. Az egyik egy 10 colos képátlójú megoldás volt, méghozzá 2560 x 1600 pixeles natív felbontással, a másik pedig egy 7 colos, 1280 x 800 pixeles natív felbontás mellett üzemelő kijelző volt.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. pdx06
2012.11.30. 20:00
Sok régi márka gyengélkedik mert a koreai gyártók úgy elhúztak mellettük hogy már csak a menetszél viszi őket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. hmmmmm
2012.11.30. 22:57
Csak egy a baj...az igénytelen felhasználók miatt. Az LG és Samsung (főleg a Samsung) szó szerint ontották magukból a szar minőségű kijelzőket, és ezeket tették az olcsó és közép kategóriás termékeikbe, míg pl. a Sharp minden egyes TV-jébe piszok jó kijelzőt tett..de emiatt drágább is volt. Az emberek pedig veszik az olcsó szart, mert a legtöbbnek csak az számít, hogy 100eFt-ért 40"-os tv-je lehet. Mire pedig eszmélt a Sharp, addigra késő volt. Jelenleg már nekik is több a "gagyi" TV-jük, mint a névhez illő minőség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. alfoldi
2012.12.01. 01:11
Hát szerintem a Samu nagyon jó kis ár értékarányú kijelzőket gyárt, a belépő szintől a prémium kategóriáig lefedi a piacot, és emiatt ilyen versenyképes, meg azért be kell látni hogy nem mindenki tud egy tv-re, monitorra több százezret kiadni és a szegényebb néprétegek is szeretnének viszonylag jót, jó áron és ezt a Samsung nagyon jól felismerte, és nyert.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. realman
2012.12.02. 05:08
Hát nekem sharp van nagyon jó, de láttam 1-2 prolinál samsungot, lg-t azok is jók sőt usb-ről filmet is lejátszanak a sharp nem.Amúgy sok sonyban is samsung panel van és az sem olcsó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!