iPon Hírek

Gyerekek 97 százaléka játszik videójátékkal

Dátum | 2008. 09. 19.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

Az amerikai gyerekek 97 százaléka játszik videójátékokkal rendszeresen - áll a Pew Internet & American Life Project tanulmányában.

1102 fő 12 és 17 év közötti fiatalt kérdeztek meg a videójátékokkal kapcsolatos szokásaikról. Míg a fiúk 99 százaléka játszik rendszeresen játékokkal, addig a gyengébbik nem "csak" 94 százalékos értékkel büszkélkedhet. 7 százalékuknak még számítógépük sincs otthon, de valamilyen játékkonzollal múlatják az időt.

A megkérdezettek egyharmada játszott az előző nap valamilyen játékkal. 80 százalékuk több mint 5 szoftverrel játszik rendszeresen. A legnépszerűbb játékok között szerepel a Guitar Hero, Halo 3, Madden NFL, Pasziánsz és a Dance Dance Revolution.

A szülőket is megkérdezték a kutatásban. 75 százalékuk azt nyilatkozta, hogy időnként vagy mindig megnézi a játék korosztályba sorolását, azonban ennek ellenére sok felnőtt kategóriás játék is bekerült a gyerekek kedvencek listájába. Itt azonban jelentős eltérés tapasztalható a nemek között: míg a fiúk 50 százaléka rendelkezik legalább egy felnőtteknek szóló játékkal, addig a lányoknak csupán 14 százaléka.

A szülők körülbelül egy harmada játszott már a gyermekével valamilyen játékkal, nagy részük 40 éven aluli. Szerencsére elég népszerűek az "aktív" játékok is, sok válaszoló kedvencei közé tartozik a Wii Fit, vagy a Dance Dance Revolution.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!