iPon Hírek

Gyerekeknek szánt táblagépen dolgozik a Samsung

Dátum | 2013. 08. 27.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az ötlet, hogy adjunk táblagépet a gyermekek kezébe, egyáltalán nem újkeletű, de eddig a nagyobb gyártók részéről alacsony volt az érdeklődés ebben az irányban (az LG-nek volt egy próbálkozása tavaly, de végül a KidsPad kudarc lett). Most a Samsung döntött úgy, hogy ezt a viszonylag szűkös piacot is meghódítják, és ehhez a vállalat egyik legnépszerűbb konstrukcióját vették alapul. A gyerekeknek szánt Galaxy Tab az év első harmadában leleplezett Galaxy Tab 3 7.0-ra épül. Ez a modell vélhetően minden ízben elegendő tartalékokkal rendelkezik ahhoz, hogy a fiatalabb generációnak érdekes tartalmakat és különböző alkalmazásokat minden probléma nélkül megmozgassa. A sebességfelelős a Marvell boszorkánykonyhájából származó PXA988. Ez a lapka egy Vivante GC1000 grafikus processzorral és két 1,2 GHz-es órajelen munkálkodó Cortex-A9 maggal indul harcba. A feladatainak elvégzését 1 GB-nyi rendszermemória segíti, míg a felhasználóknak - akik ezúttal a kisiskolás és óvodás korosztályból kerülnek majd ki - 8 GB tárhelyet kell beosztania. Persze egy microSD segít, ha szűkössé válna a dolog, így nem kell megijedni, lesz hely mindennek.

A gépet kézbe véve egy 7 hüvelykes kijelzővel találhatjuk magunkat szemben, ahogy arról már volt szó. A masina felbontása 1024 x 600 képpontos, és egy mezei TN+Film technológiás TFT megoldásról beszélhetünk. A gépezetnek két kamerája van: előre a megjelenítő fölé egy 1.3 megapixeles került, ha pedig fotózni szeretnének a töpörtyűk, akkor a hátlapi 3 megapixelest lesz érdemes elővenni. A 9,9 milliméter vastag és 304 grammos tabletben egy 4000 mAh-s akkumulátor garantálja a korlátlan hordozhatósággal egybekötött szórakozást, ezzel a méréseink szerint közel 10 órán át nyúzhatjuk a gépet. Ennyi idő alatt minden bizonnyal a legaktívabb ifjak is kifulladnak a sok mókától, amire egy ilyen készülék lehetőséget nyújthat. De hagyjuk is itt most a száraz specifikáció bújását, hiszen elég nagyjából átnézni mire számítsunk hardveres fronton, mikor egy ilyen beruházásra adjuk a fejünket, mert sokkalta fontosabbak a külsőségek (ellenállóság) és a szoftveres oldal. A Galaxy Tab 3 Kids kivitelt már messziről fel lehet majd ismerni, ugyanis egy egészen extrém citromsárga festést kapott a háza, valamint a doboz tartalma bővült egy narancssárga szilikon tokkal, mely kellően vaskosra lett szabva ahhoz, hogy az esetenként méteres eséseket is a lehető legjobban háríthassa. Ezeknek a változásoknak köszönhetően első ránézésre egészen biztos, hogy senki nem fogja felismerni a mezei fehér Galaxy Tab 3 7.0 vonásait a Samsung újdonságán - másodikra azért már biztosan felsejlik, hogy ez bizony szerényebb köntösben, változatlan formákkal sok felnőttet is elszórakoztat. Az operációs rendszer személyében az Android 4.1-es kiadása képviselteti magát. Ez a Jelly Bean is radikálisan átalakult, mint a Samsung többi gépének esetében, ám itt nem a Touchwiz UI áll a háttérben, hanem egy teljesen egyedi felülettel van dolgunk. Emellett a vállalat mérnökei ezúttal nem az irodai és mindennapos életet könnyítő extrákra helyezték a hangsúlyt, hanem a tanulásra, illetve készségfejlesztésre, játékokra és multimédiás tartalmakra. Természetesen itt is mindennel a gyerekek kedvében próbálnak járni.

A Galaxy Tab 3 Kids hivatalos bejelentésén túl nem kaptunk semmilyen információt, így nem derült ki a pontos megjelenési időpont sem, és a gép ára is tabunak számít. Az alap Galaxy Tab 3 7.0-ért cserébe egyetlen dollár híján 200-at kérnek el külföldön, míg itthon valamivel 60 ezer forint alatt juthatunk hozzá - ennyi támpontunk van előzetesen.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. DogTheDog
2013.08.27. 15:50
Azert az vicces,hogy nem kepesek egy froccsontott szolid hazat epiteni neki.
Amiert eszembe sem jutna ilyet vegyek,,nem utes,por es vizallo,hatalmas,torekeny uveg az egesz frontjan,erintogombok a keszuleken,leszedheto hatlap.
A szine az ok,kb ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. LechooEdy
2013.08.27. 15:57
Szerintem direkt ilyen, ha tönkremegy vegyenek újat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Bloodx DogTh...
2013.08.27. 16:44
Teljesen igazad van. Ennek így nincs értelme... Az egész hátlapra gumis borítás kellene, víz elleni tömítések sem ártanának, és lehet még így is kevés lenne a képernyőre a legújabb Gorilla Glass.
Az ára persze olyan lesz, mintha ezek mind meglennének.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. EMILIEN
2013.08.27. 23:09
A gyerekeknek aztán erre kurv@ra szükségük van...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!