iPon Hírek

Gyors Android L frissítést ígér a HTC

Dátum | 2014. 06. 26.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Google az Android története során most először a bemutatás helyett csak egyfajta előzetessel szolgált a Google I/O során a következő generációs Androidból. Ez első blikkre rossznak tűnhet, hiszen még várat magára a friss rendszer megjelenése, azonban a gyártópartnerek számára ez pont, hogy jó dolog. Miért örülhetnek a lassabb fejlődésnek? Nos, a válasz igen egyszerű: így mindenkinek van ideje felkészülni az új rendszer érkezésére, így több idő szánható a frissítések elkészítésére. A gyártók egyébként már régóta kérték, a keresőóriás pedig már több éve ígérgette, hogy véget vet az Androidok egymás utáni gyors kiadásának, és ezt a fogadalmat úgy tűnik, hogy ezúttal tényleg beváltja. Mostantól valószínűleg az eddigi kettő helyett már csak egy nagyobb Android verzió érkezik majd évente, és ebbe sűrítenek össze minden tervezett képességet. A Google talán ha nem is szándékosan, de az iOS nyomdokaiba léphet ilyen tekintetben, az Apple ugyanis már régóta ezt a sémát követi. Nyár elején túlesnek a legfrissebb operációs rendszer felvezetésén (szintén a saját fejlesztői konferenciájuk alkalmával), közzéteszik a béta verziót, és gyűjtik az adatokat, miközben az utolsó simításokat elvégzik, továbbá természetesen kijavítják az apró hibákat, majd ezt követően ősszel útnak indítják az immáron „megérett” iOS-t.
A friss Android bejelentését követően általában a Sony, a Samsung vagy az ASUS szokott először megszólalni, most viszont a HTC az, aki igen hamar jelezte, hogy több eszközük esetében is készek a frissítésre. A vállalat mérnökei minden bizonnyal hamarosan megkezdhetik a munkát az Android L szoftverfejlesztői csomagjával (SDK), és amint megkapják a Google-től a végleges kiadást, legfeljebb 90 napon belül el is készítik a kiemelt modellekre a frissítést. És hogy melyek ezek a telefonok? Egyelőre a One termékvonal aktuális, valamint előző csúcsgépét, tehát a One (M8)-at és a One (M7)-et emelték ki, de vélhetően a One család többi tagjára is rászabják idővel az Android L-t. A Google egyébként azt nem pontosította, hogy mikor kerülhet sor az Android L végleges debütálására, így még csak annyiban lehetünk biztosak, hogy ez valamikor ősszel lesz. Amíg évente két Android mutatkozott be, addig egyébként október legvégén, november elején jött ki az új generáció.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. dzsunka98
2014.06.26. 13:29
"Nos, a válasz igen egyszerű: így mindenkinek van ideje felkészülni az új rendszer érkezésére, így több idő szánható a frissítések elkészítésére."

Több idejük lesz leszarni az egészet?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!