iPon Hírek

Gyors, és könyvjelzőt is szinkronizál az új Chrome

Dátum | 2009. 11. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Mozilla Firefox névre keresztelt webböngészője ugyan még mindig jóval népszerűbb, mint a nagy keresőóriás Chrome-ja, ám ez a Google szoftvermérnökeit egyáltalán nem hangolja le: a szakemberek folyamatosan fejlesztik a Chrome-ot, hogy az még ütőképesebb és még hasznosabb szolgáltatásaival könnyedén rabul ejthesse a felhasználókat, így pedig növelhesse piaci részesedését is.

A Chrome legfrissebb béta változata elődjéhez képest sokat gyorsult, sőt, új szolgáltatással is bővült, amely a könyvjelzők több gépen történő szinkronizálását teszi végtelenül egyszerűvé és gyorssá. A könyvjelző szinkronizációs szolgáltatás igénybevételéhez rendelkeznünk kell Google Account-tal, és ennek adatait a szoftver kérdésére meg is kell, hogy adjuk. Az opció alkalmazásával a könyvjelzőinket rendkívül egyszerűen és gyorsan frissíthetjük az összes általunk használt számtógépen: ehhez minden gépen be kell lépni a Chrome adott menüpontjába, amely a szinkronizáció elindításáért felel. A szolgáltatás bemutatásához egy rövid videót is készítettek:

                              


A Mozilla mérnökei szintén dolgoznak hasonló megoldáson a Weave projekt keretein belül, ám ez egyelőre nem képezi a Firefox szerves részét, legalábbis a Firefox friss 3.6-os bétájában nincs jelen.


Visszatérve a legújabb béta verziós Chrome-ra, a szoftver a Google állításai szerint a legfrissebb, azaz a pár hete megjelent harmadik stabil változatnál 30%-kal gyorsabb. A Goolge mérnökei a sebességnövekedést a Mozilla Dromaeo tesztalkalmazásával mérték le, amely sok egyéb mellett a renderelés sebességéről is ad némi információt. Az érdeklődők a szóban forgó Chrome verzió letöltéséhez látogassanak el erre az oldalra.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. kissady
2009.11.06. 14:16
Nekem sokkal jobban bejön a Google Chrome mint a Firefox. Gratula a készítőknek. Egy valamit nem értek azonban. Egy korábbi Chromenál hozzá lehetett adni a kiegészítőket a http://www.chromeextensions.org/ oldalról, azonban amit leszedek az eredeti oldalról, ott ez a funkció nem működik. Tud valaki erre megoldást??? Vagy melyik volt az a verzió, amihez még működött, vagy hogy kell csinálni. Köszönöm.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Sunike27
2009.11.06. 14:19
Hát igen ez nem is olyan rossz.

Én az Operát használok amiben ez a szolgáltatás már elég régen benne van Opera Link szinkronizáció néven, sőt hamarosan megjelenik az Opera 10.10 verzió amiben remélhetőleg benne lesz a Opera Unite kiszolgáló.
Az Opera is van olyan gyors mint a Chrome a Firefox meg pár kiegészitő telepités után nagyon belassul ezért tértem át az Operára

Kb 2-3hónapja tértem át az Operára és nem bántam meg mert a Firefox nagyon lassú volt kb 30mp kellett várnom hogy a program elinduljon az Operának meg elég kb 1-2mp kell hogy elinduljon.

Kipróbáltam én is már a Google Chromot valamelyik verzióját azt hiszem a 3-as verzióból valamelyiket de sajna elég fapados volt semmi olyan szolgáltatás nem volt benne ami megtetszett volna így kb 30 perc múlva töröltem is a gépemről.

A firefoxot kb 4éve használtam csak bosszantott ez a 30 mp-es indulási idő pedig nem is használtam sok kiegészítőt kb 2-3db-ot az igaz hogy a kezelőfelülete nagyon jó ami ritkán azért hiányzik.

Az Internet Explorer 8 az is elég gyors de sajnos a biztonsága nem igazán jól remekel ezért nem is használom, ezt is használtam kb 30percig.

Véleményem szerint mindenki úgy döntsön a böngészők használatáról hogy legalább próbálja ki őket

Üdv: Sunike27
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. tpr
2009.11.06. 14:57
Egyetértek Sunike27-tel (az a Sunike27?). Én legalább 1 évig használtam FF-ot, előtte Operát évekig. Az online programok (Google Spreadsheet, Calendar, stb.) váltottam FF-re, és meg voltam vele elégedve, sőt, webfejlesztéshez kimondottan szükséges volt. Most viszont a 10-es Opera megjelenésével visszaraktam default böngészőnek, FF-et pedig csak akkor indítom, ha munkához kell, vagy esetleg videót akarok letölteni (DownloadHelper).

A Chrome is tetszett, főleg a gyorsasága, de tényleg fapados még. Engem speciel - mint felhasználót - nem zavar, hogy innen vagy onnan másoltak vmit, ha megnézzük, a többi versenyző is másolgat. Egy olyan böngésző kéne, ami az FF-Opera-Chrome keveréke, vagyis kurvagyors, addon támogatás meg testreszabhatóság, stb. Sajnos asszem ez sose fog bekövetkezni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Ace0098
2009.11.06. 15:26
Sunike27: "Az Internet Explorer 8 az is elég gyors de sajnos a biztonsága nem igazán jól remekel ezért nem is használom, ezt is használtam kb 30percig."

30 percig használat után már ki is tapasztaltad, hogy nem elég biztonságos.
Szép.

Én sem szeretem az IE-t, de legalább nem a neten olvasott közhelyekkel dobálózok, hogy "nembiztonságos", "lassú", "microsoft", meg "billgétsz" mikor még épphogy csak elém került fél órára.

Am ennek a cikknek a hatására azt hiszem, hogy én is kipróbálom a Chrome-ot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. arkman
2009.11.06. 19:21

kissady: A hivatalos oldalon nem a developer verziót lehet letölteni, az addonok pedig csak azzal működnek. Channel changerrel át tudod állítani stable-beta-dev között: dev.chromium.org/getting-involved/dev-channel/using-the-channel-changer

Sunike27: Azért azt a 30perc használatot nehéz kipróbálásnak nevezni...

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Sunike27
2009.11.07. 11:06
tpr Igen az a Sunike27 vagyok

Amint látom félre lett értve a mondatom nem azt mondtam hogy teljesen kiismertem ha nem azt hogy a böngészők tulajdonságait ezt arra értettem hogy kipróbáltam és nem igazán jött be a kezelhetősége.

Ace0098 Hát az 100% hogy nem olyan biztonságos az IE mint az OPERA vagy a FIREFOX, sokat olvastam róla a neten meg több helyen is de ha többen is azt írják hogy nem igen ajánlatos használni mert az IE keresztül több támadás éri a felhasználót mint más böngészőkön.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. nattila77
2009.11.07. 21:25
firefox alá (is) pedig létezik xmarks, rendkívül hasznos

http://www.xmarks.com/ (safari, ie8 és chrome is támogatott, ez utobbi ezekszerint hamarosan feleslegesen)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!