iPon Hírek

Gyors, SLC NAND Flash alapú USB 3.0-s Zalman pendrive-ok

Dátum | 2012. 05. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A neves dél-koreai vállalat termékpalettája a napokban nem hűtéssel kapcsolatos újdonságokkal, hanem USB 3.0-s csatolófelülettel érkező hordozható adattárolókkal bővült. A szóban forgó termékek különlegessége abban rejlik, hogy jóval nagyobb írási-, illetve olvasási sebességet kínálnak, mint egy hagyományos pendrive, hála az SLC NAND Flash memóriachipek alkalmazásának. Utóbbinak köszönhetően az élettartam során elviselt írási/törlési ciklusok száma is magasabb, mint a hagyományos pendrive-oké, így az újdonságok nem csak gyorsak, de strapabíróak is.


Az SLC Series névre hallgató családban első körben kétféle modell kap helyet: egy 16 GB-os (U3M16SLC) és egy 32 GB-os (U3M32SLC). A pendrive-ok 78 x 17 x 8,6 milliméteres mérettel érkeznek és a tradicionális kupakos dizájnt alkalmazzák, így oda kell majd figyelni, hogy ne hagyjuk el az USB 3.0-s portot védő borítást. Az SLC Series család tagjai természetesen a régebbi szabványokkal is működnek, de ilyenkor jelentősen csökken az elérhető sebesség. Amennyiben a pendrive-ok USB 3.0-s portra csatlakoznak, úgy esetükben 155 MB/s-os maximális olvasási- és 135 MB/s-os maximális írási tempóra számíthatunk.

A június elején forgalomba kerülő SLC NAND Flash alapú hordozható adattárolók közül a 16 GB-os példány 69 dollárnak, a 32 GB-os pedig 113 dollárnak megfelelő japán jenért lesz elérhető.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. tibaimp
2012.05.24. 21:12
Szeretem a Zalman cuccait, de egy picit mindig túl vannak árazva. Kíváncsi leszek, ezek itthon mennyibe fognak kerülni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. RKG
2012.05.25. 01:07
nem tudom mi van mostanában a tervezőkkel, de annyira csúnya pendrive-okat (usb3) hoznak ki h csak na! legalább is nekem eddig egyik sem nyerte el a tetszésemet!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!