iPon Hírek

Gyors SSD a Samsungtól

Dátum | 2010. 06. 22.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Bejelentette az első Toggle-mode DDR NAND SSD-i érkezését a Samsung; ígéretük szerint ezek a 64-512GB-os egységek különösen nagy teljesítménynövekedést biztosítanak laptopok és csúcskategóriás asztali gépek számára is egyaránt.

A DDR interfésznek hála nőhet a sebesség, ráadásul a Samsung egy elég alacsony fogyasztású vezérlőt alkotott, aminek hála az új széria nem fogyaszt majd többet, mint az előző generációs 16Gbites (2GB), 40nm-es lapkákat használó SSD-k. A

A régi és az új rendszer összehasonlítása.
Az új egységek 30 nm-es (4 GB-os) NAND chipekből épülnek fel, SATA 3Gbps-os interfészt használnak, valamint 256 bites AES-kódolást. Természetesen TRIM-támogatással is fel vannak vértezve, olvasási és írási sebesség terén pedig 250 és 220 MB/s-ot kínálnak.

Dong-Soo Jun, a Samsung illetékese az egységek érkezése kapcsán leginkább az azokba fektetett kimerítő fejlesztési erőfeszítéseket hangsúlyozta, valamint kiemelte azt is, hogy a szokásos ütemnél jóval hamarabb dobják piacra ezeket az élenjáró újdonságaikat.

Az eredeti terv szerinti távolabbi kilátások; a 200-as mezőnyt
most mégis előbbre hozták.
Árakról egyelőre nem esett szó, az azonban kiderült, hogy a tömeggyártást az elkövetkező hónapban kezdik meg, így túl soká már nem kell várnunk rájuk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. golya87
2010.06.23. 12:06
Akkor ez most komolyabb chip, mint ami a mostani MLC-s SSD-kben van?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. viktorxxx
2010.06.23. 12:44
ez is MLC ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!