iPon Hírek

Gyors SSD az Intel és a Micron tálalásában

Dátum | 2008. 02. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az SSD piac változásait és újdonságait a felhasználók és a rendszerépítők egyaránt nagy érdeklődéssel figyelik, ám a nagy teljesítményt, kis fogyasztást és megbízható adattárolást ígérő egységek napjainkban még túlságosan drágák ahhoz, hogy szélesebb körben elterjedjenek.


Az SSD piacon ismét újításokra figyelhetünk fel, mivel az Intel és a Micron együttműködésének köszönhetően az eddigi SSD meghajtóknál jóval gyorsabb eszközök készülhetnek a jövőben. A két gyártó együttes fejlesztéseinek eredményeképpen olyan NAND áramköröket hoztak létre, amelyek akár ötször is gyorsabbak a jelenlegi NAND Flash egységeknél. Az új chipek 200MB/másodperces olvasási sebességgel és 100MB/másodperces írási sebességgel bírnak, így az egységek tökéletesen alkalmazhatóak SSD tárolók építéséhez.

"Az új technológia segítségével, amelyet a Micron már korábban is alkalmazott, már készülnek a 8 Gb-es memória chipek. AZ 50nm-es csíkszélességgel bíró 8Gb-es NAND egységek sorozatgyártása várhatóan az idei év második felében kezdődik meg."

Az új technológia elterjedésével az SSD meghajtók remélhetőleg nem csak sokkal gyorsabbak, hanem valamivel olcsóbbak is lehetnek. A jelenlegi SSD árakat az átlag felhasználók sajnos nem igazán tudják megfizetni.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.01.30. 00:26
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!