iPon Hírek

Gyors SSD család a Super Talent kínálatában

Dátum | 2008. 05. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Super Talent, aki a memóriapiacon ismert és elismert névnek számít, most egy új SSD családot mutatott be, amelyben nagy sebességű meghajtók foglalnak helyet. A MasterDrive DX sorozat tagjai nagy sebességgel és magas árral kerülnek forgalomba, a MasterDrive MX család tagjai viszont kedvező áron lesznek elérhetőek, így szélesebb felhasználói réteg vásárolhatja majd meg őket.

A MasterDrive márkanevet viselő termékek MLC (Multi level cell - többszintű cella) vagy SLC (single level cell - egyszintű cella) chipeket alkalmaznak, az egységek SATA II / 3Gbps-os csatolófelület segítségével kapcsolódnak a rendszerhez. A MasterDrive MX és a MasterDrive DX család tagjai egyaránt 2,5 hüvelykes formátummal rendelkeznek, így ideális választásnak minősülhetnek a notebook piacon. A meghajtók alacsony elérési idővel, nagy strapabírósággal és akár 120 GB-os adattároló kapacitással állnak a felhasználók rendelkezésére.


A MasterDrive MX sorozat három típust tartalmaz: a családban 30GB-os, 60GB-os és 120 GB-os SSD egységek találhatóak, amelyek sorrendben 299 dolláros, 499 dolláros és 699 dolláros áron kerülnek forgalomba. A MasterDrive MX SSD meghajtók 120 MB/másodperces olvasási és 40 MB/másodperces írási sebességgel üzemelnek.

A MasterDrive DX sorozat tagjai már nagyobb teljesítményt mutatnak fel, így áruk is magasabb az előbbiekben bemutatott termékeknél. A DX család SLC Flash chipeket alkalmaz, a sorozat egyelőre két termékből áll: az egyik 30 GB-os, míg a másik 60 GB-os adattároló kapacitással rendelkezik. A DX meghajtók 120 MB/s olvasási- és 70MB/s írási sebességgel rendelkeznek. A 30 GB-os egység ára 699 dollár, míg a 60 GB-os termékért már 1299 dollárt kell letennünk az asztalra.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások