iPon Hírek

Gyors SSD meghajtók az OCZ-től

Dátum | 2008. 03. 14.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Ismét újabb szereplővel bővült az SSD meghajtókat kínáló gyártók sora, most már az OCZ kínálatában is találunk szupergyors 32 GB-os és 64 GB-os adattároló kapacitással rendelkező modelleket. A termékek kísértetiesen hasonlítanak a Samsung nemrégiben bejelentett SSD meghajtóira, egyesek szerint az OCZ termékei tulajdonképpen jó eséllyel "átmatricázott" Samsungok lehetnek.


Az OCZ termékei kifejezetten notebookokhoz készültek, az új 2,5 hüvelykes meghajtók SATA II-es csatolófelület segítségével kapcsolódnak a géphez. Az egységek 120 MB/s-os sebességgel képesek olvasni az adatokat, míg a meghajtók írási sebessége 100 MB/s körül helyezkedik el, ami igen jónak mondható, főleg a hagyományos mobil merevlemezek teljesítményéhez képest. Az OCZ az újdonságokat úgy hirdeti, hogy azok ideálisak lehetnek a noteszgépek hagyományos merevlemezeinek leváltására, hiszen rendkívül gyorsak, strapabíróak és emellett még keveset is fogyasztanak.


Az OCZ termékei a gyártó állítása szerint körülbelül 2 millió órás élettartammal rendelkeznek, ami szintén bőven elegendő. Az SSD meghajtókra 1 év garanciát vállal az OCZ, ám a termékek várható végfelhasználói árával kapcsolatban még nem árult el részleteket. Az OCZ meghajtói – ahogy a Samsung egységei is - várhatóan még a hónap folyamán forgalomba kerülnek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. J.o.k.e.r
2008.03.14. 23:40
Helyes a meglátás. Anno már egyes merevlemezeknél is hasonló MTBF adatokat adtak meg a gyártók, de a tesztek szerint ezek köszönő viszonyban sincsenek a valós számokkal. Hogy az SSD-k esetében mi a helyzet, az egyelőre rejtély, de nagyon valószínű, hogy ezek az adatok SSD-téren is erősen túlzóak.
(Ez utóbbit egyelőre csak halkan jegyzem meg, mert nincs mögötte bizonyító erejű teszt.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!