iPon Hírek

Gyors SSD meghajtókkal jelentkezik a Toshiba

Dátum | 2010. 01. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

mSATA SSD meghajtó.A Toshiba egy új SSD családdal jelentkezik a piacon, amelybe 2,5 hüvelykes és 1,8 hüvelykes formátummal rendelkező adattárolók is egyaránt jelen vannak, sőt, kártya alapú mSATA, illetve Half-Slim SSD-k is a kínálat részét képezi. A termékek esetében közös tulajdonság, hogy mindannyian 32 nm-es csíkszélességgel készülő MLC típusú NAND Flash memóriachipekre épülnek.

Half-Slim SSD meghajtó.A japán gyártó mSATA és Half-Slim formátumra épülő megoldásai a piacon elsőként kínálnak 128 GB-os adattároló kapacitást a netbookok és egyéb kisméretű eszközök számára. Az egységek SATA 3 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódnak a rendszerhez és 1 millió üzemórán át képesek meghibásodás nélkül működni. A 128 GB-os adattároló kapacitást kínáló meghajtók 180 MB/s-os maximális olvasási- és 70 MB/s-os maximális írási sebességet kínálnak.

A másik sorozat a harmadik generációs HG széria, amelyet a gyártó csak HG3-ként emleget. Ez a család 1,8 hüvelykes formátumra épülő SSD meghajtókból áll és 64 GB-tól egészen 256 GB-os adattároló kapacitásig bezárólag kínál termékeket. Az SSD meghajtók SATA 3 Gbps-os csatlakozóval rendelkeznek és 250 MB/s-os maximális olvasási-, valamint 180 MB/s-os maximális írási sebességet kínálnak. Ezek az egységek 3,3V-os feszültséggel működnek.

Végül, de cseppet sem utolsó sorban, a Toshiba 2,5 hüvelykes formátumú SSD meghajtókkal is előrukkolt. Az egységek 7 mm-es és 9,5 mm-es magassággal rendelkező változatokban kerülnek forgalomba, és specifikációik megegyeznek a fent bemutatott 1,8 hüvelykes modellekével azzal a különbséggel, hogy ezek a meghajtók már 5V-os feszültséget igényelnek. A 7 mm vastag meghajtókból maximum 256 GB-os, míg a 9,5 mm magas példányokból 512 GB-os verzió is készül.

A meghajtók első mintapéldányai még ebben a negyedévben elkészülnek, ám a termékek sorozatgyártására majd csak a második negyedév folyamán kerül sor.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!