iPon Hírek

Gyors videó szerkesztést ígér a Leadtek újdonsága

Dátum | 2010. 09. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Leadtek műhelyében elkészült egy extrém kiegészítő, amelyen a Toshiba által készített SpursEngine névre keresztelt videó kódoló/dekódoló egység kapott helyet. A gyártó hasonló terméket már korábban is kínált, ám azon egyetlen chip volt jelen, míg a mostani újdonság már nem kevesebb, mint négy darab SpursEngine egységgel van felszerelve, így egy átlagos processzorhoz képest jelentős gyorsulást kínál videó feldolgozással kapcsolatos feladatokban.


A SuperEngine jelentősen gyorsítja a különböző videó fájlok kódolásával és dekódolásával kapcsolatos folyamatokat, legyen szó Full HD MPEG-2-es, MPEG-4-es vagy akár AVC/H.264-es tartalomról. Az egység a CELL Broadband Engine architektúra köré épül, amelyet egyébként a PlayStation 3-ban, néhány szuperszámítógép fürtben és egyes HD televíziókban is használnak. A WinFast HPCC1111 típusjelzéssel ellátott kártyán található négy darab SpursEngine egység PCIe híd chipen keresztül, egy PCI Express x4-es csatolófelület segítségével kapcsolódik az adott rendszerhez, stabil működéséhez pedig egy hattűs PCI Express tápcsatlakozó alkalmazására is szükség van. A SpursEngine alapú gyorsítókat például már a TMPGEnc is tudja kezelni, igaz külön plugin segítségével, de rajta kívül sok egyéb alkalmazás is képes profitálni a különleges gyorsító által kínált teljesítményből.


A SpursEngine egységeket már egychipes kártyákon és mobil munkaállomásokban egyaránt használják és a Leadtek jóvoltából most még szélesebb körben terjedhet el a termék, igaz, ez a megoldás kifejezetten a professzionális szintű piacot célozza meg (stúdiók, digitális tartalomkészítők, stb…). A Leadtek HPCC1111 elsőként Japánban jelenhet meg kereskedelmi forgalomban, ahol átszámítva 1175 dollárnak megfelelő jent kérnek majd el érte. A termék még ebben a hónapban elérhetővé válik.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Nobbirt
2010.09.07. 16:19
nagy teljesítmény nagy hang
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. PainKiller
2010.09.07. 16:51
Ez igen, micsoda hűtés!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. helmutatb
2010.09.07. 17:03
jól néz ki! De csak nekem tünik tulságosan szélesnek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. VargaImre
2010.09.07. 17:12
Nagy, sokat eszik(külön táp kell neki, lehet nem sok de 75W felett van akkor ha jól tudom) és valszeg a hűtés is hangos. A mezei usereket ez érdekli de azoknak meg nem nagyon kell
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. J.o.k.e.r
2010.09.07. 17:37
A Leadtek már mutatott be hasonló kártyát, igaz, azon anno egyetlen chip volt. A komplett cucc 15-20W-os fogyasztás mellett dolgozott, memóriachipekkel, mindennel együtt, így ennek bőven lehet 80W körüli TDP-je.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. NKing
2010.09.07. 19:16
Lehet, hogy hatékonyabb lenne, ha a GPU alapú video-dekódolásra fejlesztenének egy profi felhasználású szoftvert. Ekkora fogyasztással azok is dolgoznak, de nem kell külön kártyát venni akkor...
Ráadásul ez a kari bizony bitang drága így 1200 dollárért...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. balintdavi...
2010.09.08. 11:06
Az ár egyáltalán nem vészes.
A grafikai munkaállomásokba/mobil munkaállomásokba, amiket mi használtunk régebben,
csak a 16 giga RAM többe került kapásból, mint 1200 dollár
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ITEM00
2010.09.08. 11:28
GPU által gyorsított renderelés... A CELL nagyon erős,de szerintem a jelenleg kapható ATI-nVIDIA GPU-k is elég nagy számítási kapacitással rendelkeznek. Hát nem tudom,hogy ezeknek a CELL alapú processzoroknak a programozása könnyebb lenne-e mint ha GPU-ra optimalizálnánk egy videó vagy audió szoftvert?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!