iPon Hírek

Gyorsabb, "okosabb" CF kártyák készülhetnek

Dátum | 2010. 07. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A CompactFlash memóriakártya szabvány legfrissebb kiadásának tervezett újításai már körvonalazódnak, amelyek alapján igen hasznos, fontos szolgáltatásokkal bővülhet majd a szabvány. A CF 5.1 specifikáció visszafelé természetesen kompatibilis lesz az előző szabványokkal, de azoknál nagyobb sebességet és okosabb tárterület-kihasználást kínál majd – áll a CFA (CompactFlash Association) közleményében.

Egy gyors CF kártya. Az újak még gyorsabbak lesznek.
Az CompactFlash 5.1-es specifikációi között megtaláljuk az Ultra DMA 7-es módot, amely lehetővé teszi olyan kártyák kifejlesztését is, amik akár 167 MB/s-os maximális adatátviteli sebességet is kínálhatnak. Ez a sebesség a manapság kapható átlagos felsőkategóriás CF kártyákéhoz képest 86%-kal magasabb, ami már egyáltalán nem elhanyagolható növekmény. Hogy melyek a főbb változások, amelyek a CF 5.1 érkezésével életbe lépnek? Nos, erről az alábbi kis felsorolás ad némi képet az elérhető információk alapján.
 


A dolgok jelenlegi állása szerint az első CF 5.1-es szabvány köré épülő memóriakártyák megjelenésére év végén, vagy jövő év elején kerülhet sor. A 2011-es CES alkalmával már szinte biztos, hogy látunk majd egy-két olyan CompactFlash kártyát, amely már az új specifikációkat alkalmazza.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!