iPon Hírek

Gyorsabb, takarékosabb memóriákat ígér a Fujitsu

Dátum | 2008. 07. 02.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Felújította a gyorsciklusú memóriáit (FCRAM) a cég, amelynek eredményeképp azok elvileg már egy mobil memória fogyasztásával képesek hozni egy hagyományos memóriaegység teljesítményét. Az új memóriák 256 megabites (32MB) példányai például a hagyományos RAM-oknál 70%-al (jó egy wattal) kevesebbet fogyasztanak.

Ezt a teljesítmény pedig egy 64 bites interfész használatával érték el; az így megalkotott memóriák gyorsabbak, mint két hagyományos, 16 bites DDR2-es együttesen, miközben megszabadulnak a fogyasztás javát generáló ellenállásoktól is. A fejlesztés eredménye a hagyományos RAM-oknál kétszer hatékonyabb, másodpercenként mintegy 3,5 GB-os adatkezelés is, amely a cég szerint már olyan szintű fotó- vagy videófeldolgozást is lehetővé tesz, ami korábbi, kis eszközök esetében nem lett volna célszerű. Mi több, miután az új memóriák akár közvetlenül a processzorokba is beágyazhatóak, így a dedikált feldolgozó chipek mérete is jelentősen lecsökkenhet.

Ezzel, és a későbbiekben várható további FCRAM fejlesztésekkel számos otthoni elektronikai készülék terén - így például a mobiltelefonoknál, hordozható médialejátszóknál és más fizikailag kicsi, alacsony fogyasztású memóriákat igénylő eszközöknél is - átveheti a vezetést a cég. Az új chipek mintapéldányait már elküldték a leendő partnereiknek, így azok hamarosan sorozatgyártásra is kerülhetnek és elfoglalhatják helyüket az említett eszközök új példányaiban.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.01.29. 11:27
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!