iPon Hírek

Gyorsan bővül a WP7 alkalmazástára

Dátum | 2010. 11. 30.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Bejelentette a Microsoft, hogy immár 15.000 alkalmazásfejlesztőt regisztráltak a Windows Phone 7-hez, a Marketplace-en ténylegesen elérhető alkalmazások száma pedig olyan erősen konvergál a 3.000-hez (a bejelentés óta talán át is lépte).

A fejlesztők létszámát tekintve ez az új érték 80%-os növekedést jelent szeptember óta, és természetesen az alkalmazások száma is ezzel arányosan növekszik. Todd Brix, a Microsoft illetékesének elmondása szerint minden fejlesztő nagyon keményen hajtja magát annak érdekében, hogy az ünnepekre elérhetővé tehesse az alkotásait (az USA-ban az idén nov. 26-ára eső ún. "fekete pénteken" kezdődött a nagy karácsonyi bevásárlási láz).

Az új alkalmazásokat és játékokat a Microsoft természetesen aktívan hirdeti is, ahol csak tudja - így például a Bing Visual Search-ön, de nem hagyják ki az Xbox dashboard lehetőségeit sem. Emellett természetesen zajlanak a hagyományosabb hirdetőkampányok, valamint a saját honlapjukat is alaposan feltöltötték az új alkotások reklámaival.

Nem elégednek meg azonban még ennyivel sem, ezért jelenleg is keményen dolgoznak a láthatóságuk növelésén; Brix elmondása szerint "minden képernyőn" meg akarnak jelenni, amit csak használnak az emberek a hétköznapi életük során; tényleg és szó szerint mindenkinek meg szeretnék mutatni, milyen remek programjaik vannak, és hogy azok mennyire kiaknázzák a WP7 lehetőségeit.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!