iPon Hírek

Gyorsan leszámoltak az MS előfizetéses tervével

Dátum | 2009. 01. 03.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Legalábbis az elképzelésnek arról a változatáról, amit szabadalmaztatni szerettek volna, az Amerikai Szabadalmi Hivatal meglepő gyorsasággal, mindössze néhány napon belül már ki is jelentette, hogy szó sem lehet róla.

Indoklásuk szerint ugyanis a Microsoft a szabadalmi kérelmében egyrészt helyenként kissé ködösen, homályosan fogalmazott, vagy épp túl általános elképzeléseket vázolt fel, másrészt pedig arra is rámutattak, hogy a kérelmük kivétel nélkül minden egyes eleme le van már védve.

Így tehát egy darabig még láthatólag nem kell aggódni amiatt, hogy a számítógépeket is mobil-minta szerint kezdenék forgalmazni - vagy legalábbis úgy és abban a formában nem, ahogy azt az MS a kérelmében felvázolta... ami persze nem jelenti azt, hogy nem találnak ki majd egy másik variációt a témára, amit viszont már el tudnak indítani (vagy hogy nem fellebbeznek a határozat ellen, vagy nem tesznek vele még egy próbát).

Mi több, az MS mindettől függetlenül egy ideje már alkalmazza a SaaS-modellt (software-as-a-service, vagyis szoftver szolgáltatásként), amelynek lényege gyakorlatilag ugyanez (a programok előfizetéses alapon történő használata), így mindenképpen van miből kiindulniuk. Ezt ugyan egyelőre csak üzleti felhasználóknak kínálja fel, de ki tudja, mit hoz a jövő.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Svindler
2009.01.03. 21:56
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. alien24
2009.01.04. 09:50
nem feltetlen. picit durva votl a az MS elkepzelese, de ha okosan csinalnak meg akar jo is lehetne.
gondolok arra,h a windows telleg licens legyen, azaz mikor kijon az uj windows havidijjert megszerezhessem, a havidij pedig a kov windows kijoveteleig (kb 2 ev) legyen annyni mintha egyben megvettem volna ( ~1000 ft/ho).
ezzel szeritnem vissza tudnak szoritani a warezt, en legalabis vevo lennek ra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. rootkiller
2009.01.04. 16:20
Hála istennek. Az ilyen elképzeléseket el kell törölni, úgy jó ahogy van, bár adhatnák olcsóbban is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. homeware
2009.01.05. 10:22
Ha a játékok nem windowsra jönnének, az otthonokban kb sehol nem lenne windows, hanem mac vagy linux és nem véletlenül. Magában a windowsban nincs semmi amit igazán szeretek és nem mondanék le róla, egyedül a játékok miatt használom(mint még rengetegen). Ami az irodai felhasználást illeti, ott az OpenOffice.org ami ráadásul ingyenes és ha nem az ms office lett volna előbb, most senki sem használná, nem ez lenne elterjedve. Szervernek nyilvánvalóan valami unix/linux rendszert használ az ember ha stabilitásról van szó, nem beszélve a grafikus felület feleslegességéről, ami így nem zabál ramot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!