iPon Hírek

Gyorsan terjed az új vírus

Dátum | 2007. 01. 22.
Szerző | aruboczki
Csoport | IT VILÁG

Az F-Secure, az egyik legnevesebb finn biztonságtechnikai vállalat munkatársai jelentették, hogy a Storm Worm névre keresztelt vírus világszerte több millió felhasználó számítógépére jutott el e-mail üzenetekben. De mivel nem tudhatjuk, hogy továbbá hányan kapták meg titkos másolatban, az érintettek száma valószínűleg jóval magasabb lehet. Az F-Secure szerint a vírus meglehetősen gyorsan terjed.

„Egyetlen éjszaka alatt a Small.DAM, a vírus letöltő programja több millió e-mail címre érkezett meg. A spam üzenetek útja jól nyomon követhető a vállalat megfigyelő rendszerében. Elképesztően gyorsan terjed.” – nyilatkozta az F-Secure szóvivője. A Small.DAM vírus eredetét azonban máig sem sikerült felfedni.


A vírus az alábbi tárgyú e-mailekben terjed:
-
230 dead as storm batters Europe.
- A killer at 11, he's free at 21 and...
-
British Muslims Genocide
- Naked teens attack home director.
- U.S. Secretary of State Condoleezza...

Ne nyissuk meg továbbá ezeket a csatolmányokat se:
- Full Clip.exe
- Full Story.exe 
- Read More.exe
- Video.exe

Az F-Secure felhívja minden felhasználó figyelmét, hogy legyenek óvatosak az üzenetek megnyitásánál, és mindenképpen legyen vírusirtó program a gépükön. A Storm Worm egy olyan trójai vírus, amely ha bekerül a számítógép rendszerébe, akkor átveszi az irányítást, így számos visszaélésre ad lehetőséget. Ilyen többek között az adathalászat, vagy a számítógépes rendszer teljes összeomlása is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.01.22. 16:40
Az F-Secure, az egyik legnevesebb finn biztonságtechnikai vállalat munkatársai jelentették, hogy a Storm Worm névre keresztelt vírus világszerte több millió felhasználó számítógépére ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!