iPon Hírek

Gyorsítana fejlesztési tempóján a Capcom

Dátum | 2012. 05. 24.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A Capcom által tartott pénzügyi beszámolón az ügyvezető-igazgató, Kenzo Tsujimoto a részvényeseknek kifejtette, hogy miért volt szükség arra, hogy a Capcom jelentősen megnövelje alkalmazottainak számát az utóbbi időben. Bár ez extra kiadás a cégnek, tervei szerint így jelentősen csökkenthetik a fejlesztési időket. A cél, hogy 3-4 évről körülbelül 2,5 évre szorítsák le a nagyobb címeik fejlesztését.
 

A lényeg az lenne, hogy a cég az évek során rendszeresebben, jobban elosztva, folyamatosan jelentkezhessen nagyobb megjelenésekkel. Haruhiro Tsujimoto COO szerint a terv már most sikeresen működik: a Lost Planet 2 és 3 közötti időszak 2 és fél év lesz, míg a Resident Evil 5 és 6 között ugyan 3 és fél év fog eltelni, de ez is kevesebb, mint amennyit a negyedik és ötödik rész között kellett várni. Tsujimoto elmondta, igyekszik javítani a hatékonyságon: a Resident Evil 6 esetében több belsős csapatot újraszerveztek, a Lost Planet 3 pedig egy nyugati fejlesztővel közösen készül.

Az egyedüli kivétel a terv alól jelenleg a DmC - Devil May Cry, ott ugyanis sok időbe került, mire úgy döntöttek, kiadják a fejlesztést a külsős Ninja Theorynak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!