iPon Hírek

Gyorsított programozás automatizálással

Dátum | 2009. 08. 12.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Európai kutatók egy csoportja pontosan erre készül: különböző programozási fázisok és tesztelési szakaszok automatizálására, amelynek segítségével megkönnyíthetik, felgyorsíthatják és olcsóbbá is tehetik a programozás folyamatát.

Túl sokat a részletekről egyelőre még nem ártultak el, de azt elmondták, hogy az ETICS névre keresztelt rendszerük "számos olyan folyamat önálló elvégzésére képes, amire a programozóknak napi rendszerességgel szükségük van".


Kiderült továbbá az is, hogy a rendszer jelentős mértékben épít rács-szoftverekre, vagyis több gépre osztja szét a számítási feladatokat, valamint hogy szándékukban áll azt a lehető legtöbb platformmal kompatibilissé tenni. Mi több, egyben nyílt forráskóddal is dolgoznak, hogy bárki könnyedén továbbfejleszthesse és/vagy átalakíthassa azt a saját igényeinek megfelelően.

Igen egyszerű lesz a kliens interfész telepítése is. Amellett pedig, hogy a különböző kialakított programváltozatok és tesztsorozatok bármikor ellenőrizhetőek a neten keresztül, a fejlesztés alatt álló szoftver metaadatai is áttekinthetőek és szerkeszthetőek menet közben is egy biztosított webes alkalmazással.

A rendszer fejlesztése továbbra is zajlik (már bőven az ETICS 2-es fázisban járnak), folyamatosan finomítják azt a visszajelzések alapján, egyre inkább felülmúlva a kereskedelmi forgalomban kapható tesztelési és menedzselési alkalmazások krémjét is. Érdemes lesz megfigyelni, hogy mi fog kisülni mindebből.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. MassKilla
2009.08.13. 00:21
VISSZA A HIRHEZ

na ebből aztán lehet majd egy szép kis vírust kihozni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. sarocker
2009.08.17. 14:58
Ebből a néhány mondatból számomra az jött le, hogy "majd meglátjátok, hogy milyen egyszerű lesz programozni". Aztán majd meglátjuk, mint eddig mindig, hogy nem igazán lett egyszerűbb...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!