iPon Hírek

Gyorsított SSD-vezérlők az Indilinxtől

Dátum | 2008. 08. 12.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az Imation után az Indilinx is előállt a maga SSD-fejlesztéseivel, bár nem komplett meghajtókkal, hanem csak fokozott képességű vezérlőrendszerekkel.

Állításuk szerint ugyanis a frissen kifejlesztett, Barefoot névre hallgató vezérlőjük akár 230MB/s írási-olvasási sebesség megvalósítására is képes, amellyel elvileg a leggyorsabbnak is számítanak.

Ahogy azt azonban tudhatjuk jól, gyakorlat és elmélet néha igencsak különbözhet, és nincs ez másképp itt sem, mivel ez a sebesség nagyban függ a használt memória típusától is: gyakorlatban SLC-s NAND memóriákkal 170MB/s-et produkál, MLC-s NAND-okal pedig 200/160MB/s-t.

Ennek ellenére pozitívuma azonban a vezérlőnek, hogy gyakorlatilag minden nagyobb gyártó memóriát támogatja (így pl. Samsung, Toshiba, Hynix, Micron, stb.), egészen 512GB kapacitásig - ez pedig, úgy tűnik, még jó darabig elég lesz, tekintve, hogy jelenleg a legtöbb gépnél (legyen bár szó asztaliról vagy laptopról) 128GB-nál nagyobb darabokat nemigen használnak.

A Barefoot tömeggyártását a cég a tervek szerint még az idén, valamikor a negyedik negyedév során kezdené meg - arról azonban nem szól a fáma, hogy költségek terén ez mennyit jelent majd akár az ezt felhasználó gyártóknak, akár a végfelhasználóknak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2008.08.12. 23:34
látom ti sem látjátok a fától az erdőt
lsz vessetek egy pillantást erre a képre
látjátok az északi híd és a memóriák közötti sávszélességet?
2 mem-csatorna van. az egyiket használhatja az oprendszer, a másikra meg kerülne 2x2gb memória. Talán némi bios tweak-el el lehetne hitetni az alaplappal, hogy ott egy wincsi lóg...
melyik a jobb 200MB/s vagy 6.4 GB/s ??

...ha majd megcsinálta vki, jelentkezem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!