iPon Hírek

Gyorstöltéssel kecsegtet az Arrows A

Dátum | 2013. 10. 03.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az újdonság elképesztő megoldásokat vonultat fel, és szinte bármelyik vetélytársára rá tud licitálni a specifikációjával. A Fujitsu mobiljai Európába sajnos csak ritkán jutnak el, de remélhetőleg az Arrows A egyike lesz azoknak az okostelefonoknak, amit mi is kézbe vehetünk majd.

A készüléket az egyik legerősebb lapka hajtja, egy Qualcomm Snapdragon 800 (MSM8974) húzta meg magát a motortérben. Ez a chip négy 2,2 GHz-es órajelű Krait 400 processzormaggal van ellátva, a grafikus feladatok felelőséül pedig egy Adreno 330 szolgál. A szerkezet tárhelyével sem spóroltak, ugyanis 64 GB a beépített NAND Flash lapka kapacitása, és emellett még microSD kártyás bővítési lehetőséggel is szolgálnak. A rendszermemóriáról nem esett szó, de vélhetően 2 GB került a SoC mellé. Ez a konfiguráció játszi könnyedséggel fogja meghajtani az Android operációs rendszert. Jelen esetben a Jelly Bean 4.2-es variánsa került terítékre, de remélhetőleg a frissítésről sem fognak megfeledkezni a Fujitsunál. És hogy mekkora felületen vehetjük kezelésbe a Google üdvöskéjét? Nos, az Arrows A 301F képátlója kereken 5 hüvelykes, a felbontása pedig 1920 x 1080 képpontos. Azt nem tudhattuk meg, hogy milyen technológiát használ a panel, ám ahogy azt majd a későbbiekben olvashatjuk, a fogyasztásra nem lesz panasz, így nem lennénk meglepve, ha valamilyen újítással, például IGZO-val próbálkoznának. Két kamerát kapunk az új Arrows-zal, előre egy HD képek közvetítésére alkalmas figyel, míg hátra egy LED vakuval megtoldott 13 megapixeles egység került. A hátlapon a kamera mellett egy másik érdekességre is felfigyelhetünk. Közvetlenül az objektívnek fényt adó LED-es villanó alatt van egy szokatlan kör. Ez nem más, mint a beépített ujjlenyomat-olvasó, ami nem olyan diszkréten rejtőzik, mint az Apple iPhone 5S esetében, sokkal inkább a Pantech Vega LTE-A-nál látott kivitelezésre hajaz ez. Egyébként maga az elhelyezés nagyon praktikus, hiszen itt mindig "ujjra áll".
Dokkoló már biztosan van a gyári tartozékok listáján.
A kapcsolati képességei között a telefon ékessége a 4G LTE támogatás. Ennek a segítségével akár mobilinternet kapcsolaton keresztül is 110 Mbps-os letöltési sebességet érhetünk el. Továbbá van benne 802.11 b/g/n Wi-Fi, Bluetooth modul, NFC chip, GPS vevő és még infraport is. Az akkumulátor kapacitására is fény derült a bemutató során, ez 2600 mAh-s, és azt sem rejtették véka alá, hogy szorult helyzetben gyorsan juthatunk plusz energiához. A Fujitsu eljárásának köszönhetően kb. 10 perc alatt annyira tölthető a mobil, hogy egy napig használhatjuk utána. Természetesen teljes feltöltéssel még jobb a helyzet, ugyanis így három napig is bírja – legalábbis a gyártó állítása szerint. Ez meglehetősen szép teljesítmény tekintettel arra, hogy nagyon izmos a hardver. A készülékház egyébként IP58 védettségű és jól színezhető műanyagból van, így a fekete mellett fehérben és rózsaszínben is bevetésre fog kerülni az óriás "nyílvessző".

A készüléket nem a Fujitsu leplezte le, hanem a japán Softbank szolgáltató, és ennek megfelelően a Softbank hálózatán lesz elérhető a készülék először. A vásárlóknak viszont még egy ideig várniuk kell, ugyanis csak decemberben, az ünnepi szezon közepén kerül majd a gép a boltokba. Sajnos a várható áráról egyelőre nem esett szó, de vélhetően nem egy olcsó játékszerrel van dolgunk.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. wintercoun...
2013.10.03. 13:54
Korrekt, de az ára nem lesz az.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mikej95
2013.10.03. 16:49
A szifonnak sem korrekt az ára és a csúcstermékeké sem szokott az lenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!